Uutiskirje 11/2020

ANTI-festivaali yhdenvertaisuuden, moninaisuuden ja anti-rasismin puolesta

ANTI-festivaali on syrjintävapaa tapahtuma ja organisaatio. Emme hyväksy rasismia, ikäsyrjintää, seksismiä, heteroseksismiä, transfobiaa, ableismia, luokkasyrjintää tai kehokommentointia. Haluamme tehdä töitä edistääksemme yhdenvertaisuutta, moninaisuutta ja anti-rasismia.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Lue vastauksemme verkkosivultamme!

Olemme työstäneet yhdenvertaisuuden, moninaisuuden ja anti-rasismin kysymyksiä Call for Action for Finnish Art Institutions -kysymyslistan pohjalta, Art for Equ(al)ity -verkoston kannustamina. Kiitos BIPOC-toimijoille ja heidän valkoisille liittolaisilleen, jotka ovat listan laatineet. Jatketaan työtä yhdessä!

Alkuperäinen kuva teoksesta Keijaun Thomas: My Last American Dollar 2019.
Kuva: Pekka Mäkinen

LUE LISÄÄ

Kuva: deufert&plischke

Saimaa kaikille: ANTI-festivaalin konttiscreening

Perjantaina 4.12. klo 15.00 – 16.30
Kuopion tori, Saimaa-ilmiön kontti

ANTI-festivaalin kuratoima konttiscreening tuo Saimaa kaikille -kontille suuren screenin, lämmintä juomaa sekä tunnustettujen taiteilijoiden videoteoksia.

Hämärtyvän illan aikana nähdään teokset:

deufert&plischke (DE): MA, 30 min.
Lähes kaikki ihmiset pukeutuvat vaatteisiin läpi elämänsä – sisällä ja ulkona, päivällä ja yöllä – yksin ja toisten kanssa ollessaan. Vaatteet kertovat meistä muille ja kohtaamme toisiamme niiden kautta; kasvamme niistä ulos, korvaamme niitä uusilla, annamme niitä lahjaksi ja vaihdamme. MA-elokuvassa 5 vaatekappaletta kertoo kummitustarinansa.

Lauri Hei (FI): World’s Slowest Guillotine + puheenvuoro, 9 min.
&
Veera Launonen (FI): You are a Pearl, 3 min.
Lauri Hein ja Veera Launosen teokset tilattiin Future DiverCities: Interludes -tapahtumaa 28.10.2020 varten. Tapahtuma oli päätös Future DiverCities – Creativity in an Urban Context -hankkeelle, jota tukee Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelma.

Lue lisää teoksista Facebook-tapahtumastamme!

Konttiscreeningin tuottavat: Saimaa-ilmiö 2026 ja ANTI-festivaali. ANTI-festivaalin tuotantoa tukevat Future DiverCities -hanke, Goethe-Institut Finnland ja Saksan ulkoministeriö.

LIITY FACEBOOK-TAPAHTUMAAN

Kuvituskuva teoksesta Gwendoline Robin (BE): Walk #6899 2009 – Kuva: Pekka Mäkinen

FACE TO FAITH – EU-hanke uskosta moderneissa yhteiskunnissa

FACE TO FAITH kansainvälinen esitystaiteen hanke, joka keskustelee uskon ja uskonnon merkityksestä yhteiskunnissamme. Hanketta tukee Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelma.

Hanke on käynnistynyt syyskuussa 2020, ja sen ensimmäinen kumppanitapaaminen järjestettiin etäyhteyksien kautta 23.-25.11.2020. Seuraavan reilun kahden vuoden ajan (1.9.2020-28.2.2023) luvassa on intensiivistä yhteistyötä seitsemän kansainvälisen teatterin ja festivaalin välillä:

ANTI – Contemporary Art Festival (Suomi), Divadlo pod Palmovkou (Tšekki), Gesher Theater (Israel), Jam Factory Art Center (Ukraina), hanketta koordinoiva Sommerblut Kulturfestival eV (Saksa), Teatro dei Venti (Italia) ja Teatr Powszechny (Puola).

LUE LISÄÄ