Uutiskirje 03-04/2021

20-vuotias ANTI-festivaali
Global City Local City Lab Reykjavík
ANTI-yhdistyksen uusi hallitus

20-vuotias ANTI-festivaali

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 20. kerran Kuopiossa 14.-19.9.2021. Tämänhetkisessä haastavassa tilanteessa on aika kääntyä ANTI-festivaalin ydinajatuksen puoleen; festivaali on yleisölle maksuton, ilmainen lahja. Juhlimme kahtakymmentä toimintavuottamme pohtimalla festivaalin perusperiaatetta – antamista ja antamiseen osallistumista. Festivaali osallistuu tuttuun tapaan monenlaisiin ajankohtaisiin keskusteluihin ja ravistelee käsityksiämme ihmisestä, yhteiskunnasta ja taiteesta.

Vuoden 2021 pääteos on helsinkiläisen taidekollektiivin WAUHAUSin Suurenmoinen sotku, joka vie osallistujan jätteiden loppusijoituspaikkaan, Itä-Suomen suurimmalle, Jätekukon jätekeskukselle. Paikkaerityinen esitys kurottaa kohti maailmaa, jossa emme enää ajattele ihmistä kaiken keskipisteenä.

Olemme julkaisseet myös vuoden 2019 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittajan, Dana Michelin palkintoon liittyvän uuden teoksen. VANESSA VECTOR WILLIAM DODGER on kanadalaistaiteilijoiden Dana Michelin ja Tracy Mauricen elokuvaprojekti, joka saa ensi-iltansa tämän vuoden ANTI-festivaalilla.

Global City Local City Lab Reykjavík

Toinen Global City Local City Lab järjestetään Reykjavíkistä käsin 8.-18.4.2021. Projektin ensimmäinen Lab järjestettiin Kuopiossa ANTI-festivaalin yhteydessä lokakuussa 2020.

Reykjavíkissa ja ympäri maailmaa työskentelevät taiteilijat ja kuraattorit kokoontuvat etäyhteyksien kautta tutkimaan paikallisuuteen liittyviä kysymyksiä; paikallisia tilanteita ja olosuhteita suhteessa globaaliin. Labin osallistujat kokeilevat ja tutkivat yhdessä – jakavat tietoa, kokemuksia, näkökulmia ja kysymyksiä.

Global City Local City (linkki) on yhteistyöprojekti, jonka toteuttavat suomalainen ANTI-festivaali (koordinaattori), islantilainen Reykjavík Dance Festival ja isobritannialainen Map Consortium.

Reykjavíkin labin osallistujat ovat:

Wiola Ujazdowska – Reykjavík, Islanti
Gígja Jónsdóttir – Reykjavík, Islanti
Nína Hjálmarsdóttir – Reykjavík, Islanti
Erik DeLuca – Reykjavík, Islanti
Andrea Vilhjálmsdóttir – Reykjavík, Islanti
Rima Najdi – Berlin, Saksa
Chiara Organtini – Terni, Italia
Taija Jyrkäs – Oulu, Suomi
Tiina Pehkonen – Kainuu, Suomi
Anna-Maria Väisänen – Kuopio, Suomi
Erin Boberg Doughton – Portland, USA
Subashini Ganesan – Portland, USA

Labin järjestää Reykjavík Dance Festival, ja sen fasilitoivat The Map Consortiumin Chris Higgins, Martin Gent ja Karen Da Silva.

Global City Local City Lab Reykjavík. Kuva: Carlo Cupaiolo

ANTI-yhdistyksen uusi hallitus

ANTI – Contemporary Art Festival yhdistys ry:n vuosikokous järjestettiin 30.3.2021. Kokouksessa yhdistykselle valittiin uusi hallitus, joka on monipuolinen joukko yhteiskunnan eri alueilla toimivia henkilöitä.

Puheenjohtajana jatkaa toimitusjohtaja Jenni Rissanen (kuvassa) ja hallituksen muut jäsenet ovat:

Johtaja Johanna Haapakorva
Aktivisti, sarjakuvataiteilija Savu Kimalle (uusi)
Asianajaja, varatuomari Karoliina Partanen
Nuoriso-ohjaaja Janna Savallampi
Projektipäällikkö Sanna Sutinen
TKI-asiantuntija Jyri Wuorisalo

Myös sinä voit liittyä yhdistyksemme jäseneksi, lue liittymisohjeet täältä (linkki)!

Jenni Rissanen. Kuva: Pekka Mäkinen 2020