WAUHAUS (FI): Suurenmoinen sotku

Bussikuljetus esitykseen lähtee:

TI 14.9.2021 / 18.00 (suomeksi)
KE 15.9.2021 / 18.00 (suomeksi)
TO 16.9.2021 / 18.00 (suomeksi)
LA 18.9.2021 / 18.00 (englanniksi)

@ MALJALAHDENKADUN BUSSIPYSÄKKI
osoite: Maljalahdenkatu, kaupungintalon takana
Tapahtumapaikka on vaikeakulkuinen

VARAA PAIKKASI

Helsinkiläisen taidekollektiivin WAUHAUSin Suurenmoinen sotku vie osallistujan jätteiden loppusijoituspaikkaan, Itä-Suomen suurimmalle, Jätekukon jätekeskukselle. Paikkaerityinen esitys kurottaa kohti maailmaa, jossa emme enää ajattele ihmistä kaiken keskipisteenä.

Vuosikausien ajan ihmisen taakseen jättämät esineet on kasattu metsän keskellä kohoavaksi kummuksi. Osittain maisemoitu mäki hautaa alleen valtavat määrät erilaisia rakennusmateriaaleja, muovia, lasia, tekstiiliä, sairaalajätettä, kumia ja villaa.

Suurenmoinen sotku tutkii paikan rakentumista maaperän, jätteen, erilaisten eliölajien ja inhimillisen mielikuvituksen vuorovaikutussuhteissa. Se tekee näkyväksi sitä valtavaa keskinäisten riippuvuuksien verkostoa, jossa elämämme muiden elävien olentojen ja materiaalien kanssa on rakentunut ja yhä rakentuu. Se ei ole kertomus tuhoavasta modernisaatiosta, vaan yritys hahmottaa, millä tavoin elämän taito voisi säilyä ekokatastrofien aikakaudella.

Esitys on osa WAUHAUSin laajempaa monivuotista teossarjaa. Sarjan teokset vievät katsojat maisemoidulle täyttömäelle, lokkien kansoittamalle hiekkarannalle sekä pysähtyneeseen ja mykkään voimalaitokseen. Esitykset ovat vimmaisia yrityksiä ymmärtää ihmistä osana monilajista järjestäytymistä. 

Teossarjassa harhaillaan teatterin, evoluutiobiologian, kuvataiteen, äänitaiteen, ekologian, musiikin, eläinfilosofian, fysiikan ja tanssin välisyyksissä – ja hahmotellaan näyttämöitä, jotka pyrkivät kokemuksellistamaan erilaisia materiaalisuuksia ja monilajisia ruumiillisuuksia.

KESTO n. 2,5 h (sisältäen kuljetukset)

Turvallinen festivaalikokemus

Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Kiitos!

WAUHAUS (FI): Suurenmoinen sotku

Työryhmä

TYÖRYHMÄ WAUHAUSin jäsenistä Laura Haapakangas, Anni Klein, Samuli Laine, Jussi Matikainen ja Jarkko Partanen. Lisäksi työryhmässä ovat mukana:

ESIINTYJÄT Per Ehrström & Sara Grotenfelt

VALOSUUNNITTELIJA Sofia Palillo

TUOTTAJA-ESIINTYJÄ Mira Eskelinen

EVOLUUTIOBIOLOGI Aura Raulo

SKENOGRAFIA-ASSISTENTTI Siiri Matinpuro

TUOTANTO HAM Helsingin taidemuseo, Helsingin Biennaali, ANTI - Contemporary Art Festival & WAUHAUS

YHTEISTYÖSSÄ Jätekukko Oy

WAUHAUS (FI): Suurenmoinen sotku

Yhteistyössä

Suurenmoinen sotku esitetään Jätekukon jätekeskuksessa Kuopiossa.

Jätekukko on kuntien omistama palveluyhtiö, joka tuottaa kaikki kiinteistön päivittäiseen jätehuoltoon liittyvät palvelut. Kattaviin palveluihin kuuluvat jätteenkuljetuspalvelut, jätehuollon palveluneuvonta, lajitteluasemat, Kuopion jätekeskus sekä Rinki-ekopisteverkostoa täydentävät ekopisteet. Jätekukon toimialue kattaa 15 kuntaa ja alueella on 215 000 asukasta. Vuosi 2021 on Jätekukon 20-vuotisjuhlavuosi. Kahdessa vuosikymmenessä on kuljettu jätteen kaatopaikkasijoituksesta nykytilanteeseen, jossa 98 % vastaanotetusta jätteestä matkaa edelleen hyödynnettäväksi materiaalina tai energiana.

 

WAUHAUS (FI): Suurenmoinen sotku

Saapumisohjeet

Lähtö suoraan Kaupungintalon takana olevalta bussipysäkiltä
(Maljalahdenkatu)