Veera Launonen & Ilkka Kivelä (FI): Keräilijät

6.-19.9.2021
Medianäytöt | Eri puolilla Kuopiota
Esteetön pääsy

Keräilijät – The Collectors on eri puolille Kuopion kaupunkitilaa levittyvä videoteosten sarja, joka käsittelee kaupungin tiloihin ja ulkoalueisiin liittyviä muistoja, tunteita ja tulevaisuuden haaveita.

Teoksissa kuvataan taiteilijoiden eri paikoista keräämiä materiaaleja, jotka ovat muovautuneet asetelmiksi ja pienveistoksiksi. Kuvatun materiaalin päällä liikkuu animoituja elementtejä ja koordinaatteja paikoista, joista materiaalit ovat löytyneet.

Keräilijät pohtii sitä, kuinka oman elinympäristön ja kotikaupungin voi kohdata uusin silmin. Teosprosessin lähtökohtana on ollut paikallinen toimiminen ja mahdollisimman vähän kuluttava, ekologinen ajattelu. Veera Launonen ja Ilkka Kivelä näkevät paikalliset materiaalit ja maaperän lahjana heille taiteilijoina ja kaupunkilaisina.

Teokseen voi törmätä julkisten tilojen mainosnäytöillä; kauppatorialueella, ostoskeskuksissa ja oppilaitoksissa.

Veera Launonen & Ilkka Kivelä (FI): Keräilijät

Veera Launonen & Ilkka Kivelä (FI)

Veera Launonen (s. 1989) ja Ilkka Kivelä (s. 1981) ovat kuopiolaisia kuvataiteilijoita, jotka ovat työskennelleet yhteisten mediateosten parissa vuodesta 2014 lähtien.

He tutkivat teostensa kautta erilaisia rooleja ja identiteettejä muistojen ja ympäristön muutosten kautta. Heidän teoksiaan on esitetty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, sekä screeningeissä Suomessa ja ulkomailla.

launonenkivela.com