Tonja Goldblatt (FI): Friisi

Friisi on viivapiirros tenniskentän verkkoaidassa. Viivana toimii aitaan punottu matonkude, joka piirtää aitaan luonnollista kokoa olevia ihmishahmoja eri asennoissa. Hahmojen takana kiertää ristipistoilla kirjottua ornamenttikuviota, joka yhdistää ne toisiinsa.

Ristipistot ja muut ompelukset ovat ennen koristaneet jokapäiväisiä käyttöesineitä, kuten pyyhkeitä ja pöytäliinoja. Aidan ompelukset on tehty matonkuteella, joka kierrätysmateriaalina on ekologisesti kannatettavaa. Toisin kuin verkkoaita, matonkude on ihmisläheinen materiaali. Se yhdistyy käsityöperinteeseen ja muistoihin, sillä kude on usein leikattu käytetyistä vaatteista tai vastaavasta.

Tonja Goldblatt (FI)

Tonja Goldblatt (s. 1977) on valmistunut Turun Piirustuskoulusta taidegraafikoksi 2006. Viimeisen vuoden ajan hän on työskennellyt lasin kanssa. Goldblattin teoksia saattaa olla hyvin vaikea huomata ellei katso tarkasti tai pysähdy katsomaan. Hän pidää siitä että katsoja saa löytää jotain -yllättäen tai yllättävistä paikoista löydetty taide on parasta.