Todellisuuden tutkimuskeskus, Emelie Zilliacus & Martin Paul (FI): Exhibit

KE 15.9.2021 / 19.00 & 22.00
TO 16.9.2021 / 14.00, 19.00 & 22.00
LA 18.9.2021 / 12.00 & 17.00
SU 19.9.2021 / 12.00 & 14.00

@ GALLERIA ARS LIBERA
osoite: Maaherrankatu 3
Tapahtumapaikka ei ole esteetön

VARAA PAIKKASI

Tulisitko esitykseen, josta et tiedä mitään?

Tämä on mahdoton esitys: kukaan ei tiedä, mitä siinä tapahtuu. Taiteilijat Emelie Zilliacus ja Martin Paul luovat esityksen Todellisuuden tutkimuskeskuksen ja ANTI-festivaalin ohjelmistoon, mutta eivät paljasta sen sisältöä edes tilaajille.

Tekijät ovat pohtineet, että taiteen rahoitusmekanismeilla on luovaan työhön negatiivinen vaikutus. Taiteilijoiden täytyy perustella työtään rahoitushakemuksissa, raporteissa ja markkinoinnissa. Zilliacus ja Paul kokevat, että prosessi syö tekemisen luovuutta. Taiteilijoilta vaaditaan vastauksia ennen kuin he ovat ehtineet tutkia kysymyksiä.

Kuka päättää, mitä taidetta tuotetaan ja nähdään? Rahoittajat, taiteilijat, yleisö? Mikä on näiden kolmen suhde esityksen luomisessa? Exhibit on yritys tutkia näitä kysymyksiä, samalla kun se luodaan osana niitä rakenteita, jotka sen tekijät kyseenalaistavat.

”Kutsumme sinut utooppiseen ideaamme, salaiseen esitykseemme, joka on tehty vain, jotta voisit kokea sen.”

 

Turvallinen festivaalikokemus

Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Kiitos!

Todellisuuden tutkimuskeskus, Emelie Zilliacus & Martin Paul (FI): Exhibit

Työryhmä & tuotanto

Emelie Zilliacus & Martin Paul

Emelie Zilliacus ja Martin Paul ovat molemmat näyttelijöitä, jotka valmistuvat kesällä 2021 Teatterikorkeakoulusta. He haluavat tarkastella teatteria tapahtumana sekä tutkia sitä ympäröiviä sosiaalisia ja taloudellisia rakenteita. Exhibit on Zilliacuksen ja Paulin ensimmäinen opintojen jälkeinen teos.

Mahdottoman esityksen residenssiohjelma

Mahdottoman esityksen residenssiohjelma on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen pääohjelmistoa vuosina 2019–2021. Pääyhteistyökumppanina toimii ANTI-festivaali Kuopiossa. Todellisuuden tutkimuskeskus valitsee residenssitaiteilijan avoimen haun kautta ja kunakin vuonna residenssi tuottaa ANTI-festivaalin ohjelmistoon syyskuussa esityksen, jollaista ei ole ennen koettu. Ohjelma on tarkoitettu uraansa aloittaville taiteilijoille, jotka toimivat Suomessa, ja joilla on esitystaiteellisia, vielä toteutumattomia unelmia. Residenssiohjelmassa aiemmin toteutetut esitykset ovat Mimosa Norjan Dear Deer vuonna 2019 ja Samuli Laineen Nurture vuonna 2020.

Todellisuuden tutkimuskeskuksen toimintaa vuonna 2021 tukevat Taiteen edistämiskeskus ja Helsingin kaupunki.

 

Todellisuuden tutkimuskeskus, Emelie Zilliacus & Martin Paul (FI): Exhibit

Yhteistyössä

Todellisuuden tutkimuskeskus, Emelie Zilliacus & Martin Paul (FI): Exhibit

Saapumisohjeet