Tessa Wills (UK): Glistening bridge over jarring context (Kimmeltävä silta ristiriitaisen kontekstin yllä)

Tessa Wills työskentelee nuorten kanssa Itä-Lontoossa ja tekee heidän kanssaan urbaania koreografiaa. Videon ja äänen kautta Wills tuo näitä nuoria koskevia symboleja ja merkkejä, heidän huudahduksiaan sekä iloaan ja nauruaan Nuorisokeskus 44:ään. Teokseen kuuluu myös esityksellinen elementti, jossa Wills haluaa korostaa kaikkia niitä tunteita, joita hän kokee aloittaessaan esityksen tässä uudessa tilassa. Hän painottaa kolminaissuhteen – nuorisokeskus harvaan asutussa Suomessa, itälontoolainen nuoriso-ohjelma, taiteilija itse – välisiä seikkoja henkilönä, joka epämukavalla tavalla ulkopuolisena etsii, tarkastelee ja osallistuu yhteisöhankkeeseen taiteilijana.

Wills aavistelee, että konteksti voi pettää, mutta hän jatkaa –ehkä turhaankin- kenties meitä kaikkia koskevia maailmoja yhdistävien kimmeltävien siltojen etsimistä.

Tessa Wills (UK)

Tessa Wills on esiintyjä, jonka työ pohjautuu äänen- ja kehonkäyttöön perustuvaan taiteeseen niin tilaustöiden kuin erilaisten koulutushankkeidenkin kautta. Hän johtaa Streetsoul-nimistä www.streetsoul.org.uk järjestöä, joka tarjoaa tanssiin liittyvää koulutusta nuorille. Wills on saanut koulutuksensa Birminghamin yliopistossa sekä P.A.R.T.S.-studioilla (The Performing Arts Research and Training Studios) Belgiassa. Hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet mm. Tom Plishcke ja Kattrin Defeurt (Saksa), Random Scream (Belgia) ja Robert Paccitti (Iso-Britannia), mutta hänen työnsä runko koostuu seitsemästä soolotyöstä, joita on esitetty Belgiassa, Lontoossa ja San Franciscossa. Wills käsittelee töissään identiteettiä, kodin käsitettä sekä käänteistä kulttuurisokkia; yritystä saapua jonnekin nimenomaan kehon kautta.