Residenssitaiteilija: deufert&plischke (DE)

ANTI-festivaali on aloittanut uuden kaksivuotisen taiteilijaresidenssiprojektin (2021-2022). Pilotti tutkii kansainvälisen residenssitoiminnan tarkoitusta ja potentiaalia pandemian aikakaudella.

Koko kulttuurisektori on kärsinyt taloudellisesti ja henkisesti viime vuodet, ja monet kansainvälisesti toimivat taiteilijat ovat joutuneet rakentamaan koko praktiikkansa uudelleen. Residenssipilotin kautta ANTI haluaa dialogissa residenssitaiteilijan kanssa tarkastella pandemian vaikutuksia sekä taiteellisista että rakenteellisista näkökulmista ja keskittyä tulevaisuuteen sekä kulttuurisektorin jälleenrakentamiseen.

Residenssitaiteilijamme on saksalainen deufert&plischke (Kattrin Deufert ja Thomas Plischke). Taiteilijaduon työskentely perustuu ajatukseen, jonka mukaan koreografiat voivat rakentaa todellisuutta, eivät ainoastaanheijastaa sitä. Tästä syystä yhteistyö ja osallistuminen ovat keskeisiä teemoja duon metodologialle, prosesseille ja esityksille: heidän moninaisissa töissään, olipa kyseessä sitten koreografinen konsertti, luento tai näyttely, kaikki tapahtuu vuorovaikutuksessa yleisöjen kanssa. Duo on työskennellyt eri puolilla Saksaa ja esimerkiksi Tel Avivissa, New Yorkissa ja Los Angelesissa, Brysselissä, Reykjavikissa ja Singaporessa. Vuonna 2020 heidän sosiaalinen taideprojektinsa ”A Worn World” sai ensi-iltansa ANTI-festivaalilla Kuopiossa.

deufert&plischken Thomas Plischke on tavattavissa ti 14.9. klo 12.00 Kantissa! Lisäksi hän osallistuu Shortlist LIVE! -julkaisun inspiroimaan keskustelutilaisuuteen to 16.9. klo 18.00 Finnkino Scalassa. Katso molempien tapahtumien tarkemmat tiedot Meet the Makers -ohjelmasta!

TUKIJAT:

 

Turvallinen festivaalikokemus

Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita ja noudata lisäksi kunkin tilan ohjeita. Kiitos!