Rachel Henson (UK): Flickers

Flickers on kävelyretki, jota ohjaavat pläräilykirjat ja käsin veivattavat animaatiovälineet. Välineissä on valokuvia oikeasta ympäristöstä, jotka sitten asetetaan ohikiitävinä filminomaisina kuvina kävelijän näkökenttään.

Pläräilykirjat kuvittavat edessä olevaa reittiä ohjaten leikkisästi osallistujia maisemassa olevien odottamattomien aukkojen yli. Ne pakottavat tutkimaan sitä, mitä jää jälkeen ja alle, nostattaen iloista odotusta ja jännitystä. Se antaa uutta intensiivisyyttä näyille ja löydetyille esineille.

Rachel Henson (UK)

“Olen kiinnostunut kävelystä tekona, siitä kuinka se kiinnittää huomiomme aivan aistien äärirajoille, korostaen maisemaa ja laukaisten unenomaisia ketjureaktioita ja visioita. Työni seuraa haluamme kulkea rakennusten välisissä kapeikoissa, yli joutomaiden tai halki metsäaukioiden löytääksemme paikan, missä olemme yksin. Se vihjaa: ‘Täällä olen suojassa katseilta, mutta en siltä, mikä minua saattaa kohdata’.”

Tämä teos esitetään yhdelle ihmiselle tai pienelle ryhmälle kerrallaan. Kävelyn kesto on n. 45 min.

HUOMIO! Tällä teoksella on rajallinen yleisömäärä. Varaa aika ennakkoon osoitteesta info(at)antifestival.com tai soita 050 305 2005.

www.revisual.co.uk/flickers/