Narcissister (US): Narcissister Live(s)

PE 17.9.2021 / 21:30

@ VR KONEPAJA
osoite: Pohjolankatu 1
Esteetön pääsy

VARAA PAIKKASI

Teos on osa Shortlist LIVE! -ohjelmistoa, ja taiteilija on ehdolla ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnonsaajaksi.

Newyorkilainen taiteilija ja esiintyjä Narcissister esittää koko illan kattauksen video- ja live-esityksiä räiskyvästä repertuaaristaan.

Narcissisterin esitykset uudelleenmäärittelevät narsismia radikaalien itserakkaiden tekojen kautta – tekojen, jotka paljastavat ja kätkevät kulutuskeskeisen kulttuurimme rodullistavat ja erotisoivat vaikutukset. Maskeihin ja tekohäpykarvoihin naamioitunut Narcissister leikittelee burleskin, naamiaisten ja esitystaiteen välimaastossa paljastaen kehonsa ja sen potentiaalin elollistaa esineellisyyttä.

KESTO n. 60 min.
ESITYSKIELI englanti

Turvallinen festivaalikokemus

Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Kiitos!

Narcissister (US): Narcissister Live(s)

Narcissister (US)

Narcissister on newyorkilainen taiteilija ja esiintyjä. Maskeihin ja tekohäpykarvoihin pukeutuneena hän työskentelee nykytanssin, kuvataiteen ja aktivismin välimaastossa. Hän hyödyntää työssään aktiivisesti kokemuksiaan ammattitanssijana ja mainosalalta, ja hänen praktiikkansa käsittää eri medioita kuten live-esitystä, kollaasia, veistosta, videota, elokuvaa ja kokeellista musiikkia. Hänen töitään on esitetty kansainvälisesti festivaaleilla, yökerhoissa, museoissa ja gallerioissa.

Hänen videoteoksensa Vaseline voitti ”Best Use of a Sex Toy” -maininnan The Good Vibrations Erotic Film Festivalilla. Vuonna 2013 hänelle myönnettiin Bessie Award -ehdokkuus Organ Player -teatteriesityksestä, ja vuonna 2015 hän sai Creative Capital – ja United States Artists -palkinnot.

Narcissister kyseenalaistaa populaarikulttuurin, viihteen ja kokeellisen taiteen jakolinjoja, ja osallistui vuonna 2011 America’s Got Talent -kilpailuun. Hänen ensimmäinen elokuvansa Narcissister Organ Player sai ensi-iltansa Sundance Film Festivalilla vuonna 2018, ja Euroopan ensi-iltansa Locarno International Film Festivalilla. Vuonna 2018 hänen soolonäyttelynsä esitettiin Participation Inc. -galleriassa New Yorkissa. Hän työskenteli osana Sundance Theatre Labiä 2018, kehittääkseen uuden kokopitkän esityksen New Yorkin Soho Rep. -teatterin tilauksesta. Hänet nimettiin San Antonion ArtPace-residenssiin 2019, ja hänen aktivisti-lyhyttaide-elokuvansa Narcissister Breast Work sai ensi-iltansa Sundance Festivalilla 2020.

Narcissister. Photo: Narcissister

Narcissister (US): Narcissister Live(s)

Saapumisohjeet

Esteetön sisäänpääsy ja esteetön WC.