Nanna Hänninen (FI), Tomi Kosonen (FI), Jyrki Heikkinen (FI) & Simon Whitehead (UK): Luonnon ANTI

Hietasalon saaressa järjestettävä Luonnon ANTI esittää neljälle taiteilijalle haasteen, ja lähettää toisilleen vieraat taiteilijat viikoksi saarelle. Taiteilijat asuvat teltoissa ja tekevät ruokansa tulella, ja taideteokset syntyvät suoraan saaren kauniiseen luontoon. Luonnon armoille jätetään Rovaniemeltä Kuopioon päätynyt, kansainvälisestikin menestynyt valokuvataiteilija Nanna Hänninen, kulttimaineeseen nousseen Aavikko-yhtyeen Tomi Kosonen, sarjakuvataiteilija ja kirjailija Jyrki Heikkinen sekä walesilainen fyysisen liikkeen kanssa työskentelevä taiteilija Simon Whitehead.

Nanna Hänninen (FI)

Rovaniemeltä Kuopioon päätynyt Nanna Hänninen on yksi Helsinki Schoolin jäsenistä ja kansainvälisesti menestyneistä suomalaisista valokuvataiteilijoista. Hänninen valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta Valokuvataiteen osastolta vuonna 2002 ja hänen teoksiaan on Kiasman, EMMAn ja Suomen valokuvataiteen museon lisäksi monissa julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa myös Ruotsissa, Sveitsissä sekä Ranskassa.

Jyrki Heikkinen (FI)

Sarjakuvataiteilijana ja kirjailijana tunnettu Jyrki Heikkinen on kunnostautunut julkaisemalla myös useita runo- sekä kuvarunokokoelmia. Kuopiossa asuva Heikkinen toimii aktiivisena jäsenenä Kuopion kuvataiteilijat ry:ssä ja on osallistunut kotimaisiin ja ulkomaisiin sarjakuva-antologioihin. Heikkinen toteutti 2011 Kuopion kaupungin prosenttitaidetyöryhmän tilauksesta Martti Ahtisaaren koulun pääaulaan kaksi akryylimaalaussarjaa. Hänen töitään on ollut laajasti esillä myös ulkomailla.

Simon Whitehead (UK)

Fyysisen liikkeen kanssa työskentelevä walesilainen taiteilija Simon Whitehead on kiinnostunut lähestymään taiteessaan välitöntä ympäristöään ja pyrkii keskusteluun erityisesti paikallisen yhteisön kanssa. 16 vuoden ajan Whitehead on tehnyt läheistä yhteistyötä melbournelaisen äänitaiteilija Barnaby Oliverin kanssa. Whitehead toimii myös walesilaisen artistiryhmä Ointmentin perustajajäsenenä ja on julkaissut maineikkaan kirjan Walking to Work.

Tomi Kosonen (FI)

Tomi Kosonen on kulttimaineeseen vähitellen nousseen Aavikko-yhtyeen kosketinsoittaja. Elektronisen musiikin yhtye on siilinjärveläislähtöinen, jolle on vuonna 2006 Pohjois-Savon taidetoimikunnan puolelta myönnetty taidepalkinto. Vuonna 2013 Kosonen itse sai työskentelyapurahan taiteensa edistämiseen.