Meetlab (HU): TRON

Tiistai 25.9. – Keskiviikko 26.9. 18:00 – 21:00 
Ylä-Pyörön koulun piha | Blominkatu 2 (Petonen)

Torstai 27.9. 18:00 – 22:00 
Koljonniemenkatu 3

Perjantai 28.9. 18:00 – 24:00
Koljonniemenkatu 3

Lauantai 29.9. 18:00 – 22:00
Koljonniemenkatu 3

Kutsumme kuopiolaiset pelaamaan ja seuraamaan TRONia, legendaarista videopeliä! Kahdelle pelaajalle tarkoitettu TRON heijastetaan julkisen rakennuksen seinään ja se vie meidät takaisin ajassa ensimmäisten videopelien aikaan. Pelataan, hurrataan ja haastetaan voittajia läpi illan!

Unkarilainen kollektiivi, Meetlab on kehittänyt tästä ajastaan irrallaan olevan hybridin, joka yhdistää ikivanhaa vektoripelitekniikkaa ja nykyaikaisinta laserprojisointitekniikkaa. TRON on liikkuva, pop-up-laite, joka pystyy muuttamaan suuria urbaaneja pintoja leikkisäksi videopelinäkymäksi. Laserprojektoreja käytetään usein tapahtumien ja tilojen visualisoinnissa, mutta – kiitos niiden vekroripohjaisen ohjelmoinnin – ne soveltuvat myös vektoripohjaisten, alkukantaisten videopelien projisointiin.

TRON on julkisen tilan teos, jolla on piilotettu missio. Osallistujat pääsevät helposti sisään peliin ja sen aikana he myös saavuttavat kokemuksen julkisen tilan valtaamisesta. Julkinen tila on meidän kaikkien omaisuuttamme. Julkisen tilan kunto ja käyttö kertovat demokratian tilasta. Kun pelaamme tai leikimme julkisessa tilassa, koemme uudenlaista ja epätyypillistä käyttäytymistä, joka vapauttaa meidät jokapäiväisistä rajoitteistamme ja avaa uusia näkökulmia rakennettuun ympäristöömme. TRONin tavoitteena onkin korostaa sitä, että julkinen tila ei ole auktoriteettien yksin omistamaa, vaan kuuluu meille kaikille.
Siksi meillä on myös oikeuksia ja velvoitteita siihen liittyen.

Kuopiolainen DJ Tesno säestää TRONia perjantai- ja lauantai-iltoina!