Lea & Pekka Kantonen (FI): Esitys käden taidoista

Arjessa tarvittavat käden taidot ja käsityöt sisältävät paljon kulttuurista tietoa ja esityksen kaltaista performatiivisuutta, jota ei usein edes huomata.

Esitys käden taidoista on videoperformanssi, jossa videolla esiintyvät kuopiolaiset Steiner-koulua käyvät lapset ja Mäntylän palvelutalon eläkeläiset sekä Meksikon wixarika-kansan nuoret näyttävät käden taitojaan. Esitys käden taidoista kestää 25 minuuttia. Latarilla rakentuu tiistaista perjantaihin myös mattoinstallaatio, jossa yleisö voi suomalaisia perinteitä mukaillen rakentaa juhlahuoneiden sisustuksia ja räsymaton raitoja ja ottaa itsestään kuvia.

Lea & Pekka Kantonen (FI)

Lea ja Pekka Kantonen kuuluvat suomalaisen performanssi-, video-, ympäristö-, ja yhteisötaiteen ensimmäiseen sukupolveen. He ovat työskennelleet eri alkuperäiskansojen ja pienten kansojen kanssa yli 20 vuotta Meksikossa, Virossa ja Saamenmaalla. He pyrkivät työskentelemään yhteisöissä keskustelevalla ja kuuntelevalla asenteella. Kantosten 23 vuotta jatkunut videopäiväkirjaprojekti palkittiin AVEK-palkinnolla vuonna 2011.

www.kantonenart.com