Juli Reinartz (DE): Atlantic

Erilaisia musiikkityylejä tutkiessaan Reinartz törmäsi tyyliin, jota kutsutaan nimellä “Black Atlantic”. Hän kiinnostui 30 vuotta vanhasta musiikista ja siihen liittyvästä scifi-maailmasta, jossa keho muuttuu myytiksi täynnä tähtienvälistä potentiaalia, ja musiikista tulee korvinkuultavaa science fictionia.Black Atlantic viittaa ennemminkin tulevaisuuden kehoon ja siinä asustavaan muukalaiseen, kuin mustaan identiteettiin. “Atlantic” on noin 40 minuuttia kestävä konsertti ja Reinartzin keino tulla osaksi Black Atlantic -tyyliä, laulaa itsensä tulevaisuuden sydämeen, tarjota ruumiinsa nykyajan muukalaisille, työstää uudelleen science fictionia ja tulla myytiksi yhdessä yleisön kanssa.

Atlantic on osa Nordic Residency –projektia. ANTI-festivaalin ja The Festivalin (Islanti) yhteinen residenssiprojekti toteuttaa molempien festivaalien tavoitetta tukea ja edistää live artia Pohjoismaissa ja niiden ulkopuolella. Projektiin haettiin lämpö-teemaan sopivia taiteilijoita ja teoksia. Helmikuussa 2013 Reykjavikissa järjestetyllä residenssijaksolla Reinartz työsti teostaan paikallisessa tanssistudiossa, ja jakson lopuksi järjestettiin demo ja keskustelu teoksesta. Pohjoismaista residenssiprojektia tukevat Pohjoismainen ministerineuvosto ja Pohjoismainen kulttuurirahasto. Teosta ovat myös tukeneet 4Culture ja Jardin d’Europe WASP-residenssin kautta.

Juli Reinartz (DE)

Juli Reinartz on syntynyt Saksassa, mutta luo uraansa tällä hetkellä Ruotsissa koreografina ja performanssitaiteilijana. Tukholmassa vuodesta 2010 asunut Reinartz on aikaisemmin opiskellut filosofiaa sekä tanssia. Tanssijana hän on tehnyt yhteistyötä taiteilijoiden kuten theatercombinat, Trajall Harrel, Angela Schubot, speechproject, Verena Billinger/Sebastian Schulz sekä taiteilijakollektiivi kom.post:in kanssa.