John Court (FI/UK) & Mark Harvey (NZ): Drop Kick

Perjantai 28.9. 10.00 – 16.00
Snellmanin puisto

Lauantai 29.9. 10.00 – 16.00
Kuopion torialue

Drop Kick on sarja pitkäkestoisia ja kestävyyttä koettelevia tekoja, joita taiteilijat John Court ja Mark Harvey esittävät yhdessä paikallisten osallistujien kanssa työpajoissa valmistettujen veistosten kanssa. Työpajan osallistujat tutkivat pelin ja leikkisyyden ideoita vapaan assosioinnin kautta kehittäessään näitä suuria esineitä. Court ja Harvey ottavat esityksissään osaa leikkiin.
Esitykset ovat Courtille ja Harveylle fyysisiä suorituksia, joita tuottelias pakkomielteisyys ajaa eteenpäin. Työpajoissa tuotetaan kaksi suurta esinettä, mutta taiteilijat esiintyvät kahdestaan yhden esineen  kanssa kerrallaan. Esineet tehdään kierrätysmateriaaleista ja rakennustarvikkeista; puusta, metallista ja paperista.

Teoksen nimi, Drop Kick viittaa rugbyssa käytettävään pelistrategiaan ja yhtä aikaa tekoon tai eleeseen, jota käytetään Uudessa-Seelannissa pallonkaltaisilla esineillä leikittäessä. Se voi myös olla metafora virheen tekemiselle. Court ja Harvey ovatkin kiinnostuneita siitä, miten esineet ja niihin liittyvät esitykset voidaan nähdä limittyvän virheen käsitteeseen.

Drop Kick osa projektia, jossa John Court ja Mark Harvey työskentelevät esineiden kanssa kehittääkseen esityksiä. Viime aikoina he ovat esiintyneet myös muualla Euroopassa ja Uudessa-Seelannissa.