Howard Matthew (UK): Terrestrial – Kuopio

Terrestrial on brittitaiteilija Howard Matthew’n jatkuva performanssisarja. Terrestrial on yhdelle katsojalle kerrallaan esitettävä teos, jota katsoja tarkastelee kaukoputkella ja kuulee esityksen ’taustamusiikin’ kuulokkeista. Terrestrial -teosta on esitetty erilaisissa tiloissa ja ympäristöissä aina yöllisestä Nottinghamin keskustan läpi kulkeneesta retkestä hiljaiseen hongkongilaiseen satamalaituriin ja Ohion Clevelandin lähiöalueeseen.

Terrestrial pyrkii äänen ja performanssin kautta samaan tunnelmaan, jota 1600-luvun panoraamataiteilijat ja etsaajat koittivat välittää töissään, joissa yksityiset, julkiset ja kollektiiviset tarinat yhdistyvät kaupunkikuvaksi tai maisemaksi.

Howard Matthew (UK)

Howard Matthew valmistui Dartington College of Artsista vuonna 1997 opiskeltuaan visuaalista esitystaidetta. Sen jälkeen hän on tehnyt eri medioita hyödyntäviä projekteja sekä kotimaassaan että ulkomailla. Teoksissaan hän on käyttänyt videota, performanssia ja kuvanveistoa. Matthew’n viimeisimpiä sooloprojekteja ovat olleet A Working history Of Slapstick (InBetween Time -festivaali, Bristol 2006); Terrestrial, Geneve 2005 sekä Birminghamin Fierce-festivaalilla vuonna 2005 ja Liverpool Biennialessa vuonna 2004 esitetty Blip. Howard Matthew asuu ja työskentelee Lontoossa.