Heidi Fast (FI): (Uudelleen)virittäytyvä kuoro

”To keep on trusting (no matter what) is an act of reattunement”. Bracha Ettinger

”Jatkuva luottaminen (vaikka mikä olisi) on uudelleen virittäytymistä.” Bracha Ettinger

Miten pidetään toivoa yllä ja luottamusta elossa, kun rajallinen mielemme kamppailee muutosten edessä ja jatkuva sopeutuminen alkaa olla liikaa? Ehkä kovemman suoriutumisen sijaan tarvittaisiin kykyä päästää vähän itsestä ”irti”, haurastuttaa hiukan itseä ja yrittää avautua sille mitä ympärillämme ja meissä itsessä tapahtuu.

(Uudelleen)virittäytyvä kuoro koostuu kuopiolaisista ihmisistä, joiden kanssa ANTI-festivaalin residenssitaiteilija Fast on työskennellyt toukokuusta 2011 lähtien. Residenssiin kuuluvat useat tapaamiset kesän ja syksyn aikana, ennen varsinaisia kuoron ”ilmaantumisia” syyskuussa. Vaikka teoksessa työskennelläänkin tietyn yhteisön, ryhmän kanssa, teokseen voi osallistua kuka tahansa kuorolaisena tai katsojana. Toivomme, että antaisit itsellesi mahdollisuuden virittäytyä, avata sisintäsi, tuodaksesi esiin jokaisessa elävän haurauden ja heikkouden, jota et voi paeta, mutta joka sisältää ainutlaatuista energiaa.

Ilmaantumisten lähtökohtana on kunkin kuorolaisen oma ääni – oli se käheä, kirkas tai hiljainen. ”Oikean” laulutekniikan sijaan kuoro virittäytyy äänellään ympäristöön, muuttuvaan maailmaan. Sarjana liikkuvia ja soivia aikatiloja, kuoro ilmaantuu kolme kertaa osana kuopiolaista arkea. Ilmaantumisissa kuoro on esilaulaja ja yleisö kutsutaan osallistumaan omalla äänellään tai läsnäolollaan, yhteisenä tavoitteena avata tilaa herkemmälle yhteisyydelle.

(Uudelleen)virittäytyvän kuoron ensi-ilmaantuminen on 10.9. itsemurhien ehkäisypäivänä Kuopiossa. ANTI – Contemporary Art Festival ja Kuopion liikenne kutsuvat sinut pysähtymään, kuulemaan, avaamaan äänesi yhdessä kuoron kanssa Kuopion liikenteen linjalle numero 20/21 Keskusta-Päiväranta-Inkilänmäki-Keskusta. Bussivuoro lähtee klo 09:30 , reitin kesto on noin tunti. Voit nousta kyytiin mistä vain reitin varrelta. Osallistuminen on ilmainen.

  1. osa: Paikallisbussi 20/21, itsemurhien ehkäisypäivä, la 10.9. klo 09:30

– Linja 20 lähtee 09:30 Tullinkulmalta, voit nousta kyytiin myös reitin jokaiselta pysäkiltä. Linja 20 muuttuu vuoroksi 21 matkan aikana. Matka on ilmainen.

  1. osa: Kuopion yliopistollisen sairaalan käytäviä pitkin ke 28.9. klo 10:00

– Kokoontuminen KYS:n ala-aulassa. Kävely kestää noin tunnin.

  1. osa: Torimonttu ja montun ympäristö pe 30.9. klo 19:00

– Kokoontuminen Kaupungintalon edessä. Kävely kestää noin tunnin.