Häiriköt-päämaja (FI): Spektaakkeliakatemia-työpajat

Tiistai 14.9.2021     8.00-15.00, oppilasryhmille
Perjantai 17.9.2021     8.00-15.00, oppilasryhmille
Lauantaina 18.9.2021    11.00-13.00, kaikille avoin

Kantti, kirjaston näyttelytila | Maaherrankatu 12
Esteetön pääsy

Oppilasryhmät voivat ehdottaa heille sopivaa työpaja-aikaa (90 min.) tiistaille tai perjantaille: elisa@antifestival.com / 050 305 2005!

Elämme spektaakkelin yhteiskunnassa, jossa kiiltävä julkisivu on usein sisältöä tärkeämpää. Yksi spektaakkelin ilmenemismuoto ovat mainokset. Ne ohjaavat käytöstämme ja vaikuttavat siihen miten elämme elämiämme. Mainokset synnyttävät haluja ja näihin haluihin pyrimme vastaamaan ostamalla tuotteita. Me emme kuitenkaan ole kulutustottumustemme summa ja meidän tulisi tarkastella ostopäätöksiämme ja niihin vaikuttavaa viestintää kriittisesti.

Spektaakkeliakatemiassa yhdistyy taidenäyttely ja opetus. Spektaakkeliakatemia tuo vastamainosten avulla taiteen, aktivismin ja opetuksen toisiinsa saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Työpajoissa mainoslukutaitoa, käsittelemme mainoksissa vaiettuja asioita ja nivomme yhteen mainosten ja runouden kielet.

Vastamainokset ovat parodiallisia katsauksia mainonnan maailmaan ja niiden avulla on mahdollista tehdä näkymätön näkyväksi. Vastamainokset ovat myös vakiinnuttaneet paikkansa osana muun muassa äidinkielen, kuvataiteen ja maantieteen opetusta. Poikkitieteelliset ja -taiteelliset teokset esittävät huumorin siivittämänä vakavan katsauksen ajastamme. 2000-luvun muuttuvassa mediaympäristössä ja yhteiskunnassa viestinnän keinot ja muodot ovat muuttuneet dramaattisesti. Tarvitsemme kaikki ymmärrystä tästä muutoksesta ja pyrimme vastaamaan tähän tarpeeseen omalta osaltamme.

Tervetuloa Spektaakkeliakatemiaan.

Turvallinen festivaalikokemus

Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Kiitos!

Häiriköt-päämaja (FI): Spektaakkeliakatemia-työpajat

Taustaa

Spektaakkeliakatemia on Voima-lehden toimittaja Jari Tammisen johtaman Häiriköt-päämajan yhdessä Eettisen kaupan puolesta -järjestön ja Lavarunoakatemian kanssa toteuttama hanke.

Tamminen on osallistunut Voiman vastamainostyöryhmän toimintaan pian 20 vuoden ajan ja käsikirjoittanut ja suunnitellut ison osan Voiman vastamainoksista. Tamminen on myös kirjoittanut kaksi tieto-/taidekirjaa vastamainoksista ja laajemmin taiteesta aktivismin työkaluna. Häiriköt-päämaja on puolestaan tehnyt tiedeviestintää taiteen avulla vuodesta 2016 alkaen.

www.spektaakkeliakatemia.fi

Häiriköt-päämaja (FI): Spektaakkeliakatemia-työpajat

Saapumisohjeet

Kantti, kirjaston näyttelytila | Maaherrankatu 12
Esteetön sisäänpääsy ja esteetön WC.

Uudistettu Kuopion museo, museon uudisrakennus ja Kuopion pääkirjasto muodostavat yhdessä Kantin, tiedon ja tarinoiden korttelin. Kesäkuussa 2021 avautuva Kantti on ovi oppimisen, ihmettelyn ja ideoiden maailmaan.