Häiriköt-päämaja (FI): Spektaakkeliakatemia-näyttely

TI 14.9.2021 / 8.00-19.00
KE 15.9.2021 / 8.00-19.00
TO 16.9.2021 / 8.00-19.00
PE 17.9.2021  / 8.00-19.00
LA 18.9.2021 / 10.00-15.00

@ KANTTI, KIRJASTON NÄYTTELYTILA
osoite: Maaherrankatu 12
Esteetön pääsy

Elämme spektaakkelin yhteiskunnassa, jossa kiiltävä julkisivu on usein sisältöä tärkeämpää. Yksi spektaakkelin ilmenemismuoto ovat mainokset. Ne ohjaavat käytöstämme ja vaikuttavat siihen miten elämme elämiämme. Mainokset synnyttävät haluja ja näihin haluihin pyrimme vastaamaan ostamalla tuotteita. Me emme kuitenkaan ole kulutustottumustemme summa ja meidän tulisi tarkastella ostopäätöksiämme ja niihin vaikuttavaa viestintää kriittisesti.

Spektaakkeliakatemiassa yhdistyy taidenäyttely ja opetus. Spektaakkeliakatemia tuo vastamainosten avulla taiteen, aktivismin ja opetuksen toisiinsa saumattomaksi kokonaisuudeksi. ANTI-festivaalin aikana opetamme työpajoissa mainoslukutaitoa, käsittelemme mainoksissa vaiettuja asioita ja nivomme yhteen mainosten ja runouden kielet.

Lue lisää työpajoista täällä (linkki)!

Vastamainokset ovat parodiallisia katsauksia mainonnan maailmaan ja niiden avulla on mahdollista tehdä näkymätön näkyväksi. Vastamainokset ovat myös vakiinnuttaneet paikkansa osana muun muassa äidinkielen, kuvataiteen ja maantieteen opetusta. Poikkitieteelliset ja -taiteelliset teokset esittävät huumorin siivittämänä vakavan katsauksen ajastamme. 2000-luvun muuttuvassa mediaympäristössä ja yhteiskunnassa viestinnän keinot ja muodot ovat muuttuneet dramaattisesti. Tarvitsemme kaikki ymmärrystä tästä muutoksesta ja pyrimme vastaamaan tähän tarpeeseen omalta osaltamme.

Tervetuloa Spektaakkeliakatemiaan.

Turvallinen festivaalikokemus

Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita ja noudata lisäksi Kantin ohjeita. Kiitos!

Häiriköt-päämaja (FI): Spektaakkeliakatemia-näyttely

Taustaa

Spektaakkeliakatemia on Voima-lehden toimittaja Jari Tammisen johtaman Häiriköt-päämajan yhdessä Eettisen kaupan puolesta -järjestön ja Lavarunoakatemian kanssa toteuttama hanke.

Tamminen on osallistunut Voiman vastamainostyöryhmän toimintaan pian 20 vuoden ajan ja käsikirjoittanut ja suunnitellut ison osan Voiman vastamainoksista. Tamminen on myös kirjoittanut kaksi tieto-/taidekirjaa vastamainoksista ja laajemmin taiteesta aktivismin työkaluna. Häiriköt-päämaja on puolestaan tehnyt tiedeviestintää taiteen avulla vuodesta 2016 alkaen.

www.spektaakkeliakatemia.fi

Häiriköt-päämaja (FI): Spektaakkeliakatemia-näyttely

Yhteistyössä

Uudistettu Kuopion museo, museon uudisrakennus ja Kuopion pääkirjasto muodostavat yhdessä Kantin, tiedon ja tarinoiden korttelin. Kesäkuussa 2021 avautuva Kantti on ovi oppimisen, ihmettelyn ja ideoiden maailmaan.

Häiriköt-päämaja (FI): Spektaakkeliakatemia-näyttely

Saapumisohjeet

Esteetön sisäänpääsy ja esteetön WC.