French & Mottershead (UK): Waterborne

Torstai 21.9. – Perjantai 22.9. 14.00 – 19.00
Lauantai 23.9. 10.00 – 16.00
Sunnuntai 24.9. 10.00 – 14.00

Silta Rönön ja Varvisaaren välillä | Honkasaarentie 9 (lähtöpaikka muuttunut)

Joka päivä (paitsi su) klo 15:00 kävelemme yhdessä festivaalikeskukselta teokselle!

Waterborne on ääniteos, jossa lyyrisen kerronnan keinoin kuvataan ihmiskehon kuolemanjälkeistä elämää vedessä.

 Teos kutsuu kuuntelijaa kuvittelemaan ruumiinsa veden pinnan alle, jossa se hajotessaan kulkeutuu kaupunkiviemäreistä vuorovesijokea pitkin merelle.Waterborne on kertomus mikroympäristöistä, levistä ja orgaanisen aineksen matkasta. Oikeuslääketieteellisten antropologien ja ekologien näkemysten pohjalta luotu teos on muistutus siitä, että me ihmisetkin olemme vettä. Teos herättää ajatuksia siirtymisestä, vaeltamisesta, menetyksistä ja uusista aluista.

Waterbornen voi kuunnella suomeksi tai englanniksi Kallaveden maisemien äärellä, josta pääsee kulkemaan sisämaan vesistöjä ja Saimaan kanavaa pitkin aina Itämerelle asti.

French & Mottershead (UK): Waterborne

French & Mottershead (UK)

French & Mottershead on Rebecca Frenchin ja Andrew Mottersheadin muodostama brittiläinen duo. Heidän monialainen työnsä kannustaa meitä miettimään itseämme ja yhteyksiämme eri paikkoihin ja muihin ihmisiin uusin tavoin.

Frenchin ja Mottersheadin töissä yleisö on tyypillisesti keskellä teosta. Kaksikko on käsitellyt töissään mm. yksilöiden ja ryhmien käyttäytymistä sekä ihmisten suhdetta luontoon ja kaupunkielämään. French & Mottershead yhdistää teoksissaan erilaisia medioita, kuten videota, performanssitaidetta, valokuvaa, interventioita ja ääntä. Teokset perustuvat tarkkaan tutkimustyöhön ja usein myös yhteistyöhön eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Duo on tehnyt tilaustöitä Tate Modern -museolle ja lontoolaiselle The Photographers’ Gallery -valokuvagallerialle. Sen teoksia on esitetty gallerioissa ja julkisissa tiloissa Isossa-Britanniassa ja muissa maissa.

 Waterborne on osa äänitaideteosten Afterlife-sarjaa, joka kuvaa erilaisten ympäristöjen (metsän, veden, museon ja kodin) kuolemanjälkeistä vaikutusta ihmiskehoon. Se on saanut tukea The Wellcome Trust and Arts Council England -säätiöltä.

French & Mottershead (UK): Waterborne

Saapumisohjeet

Silta Rönön ja Varvisaaren välillä

Honkasaarentie 9 (lähtöpaikka muuttunut)