Florentina Holzinger (AT): Apollon

PE 17.9.2021 / 19.00

@ KULTTUURIAREENA 44
osoite: Kauppakatu 44
Esteetön pääsy

VARAA PAIKKASI

Teos on osa Shortlist LIVE! -ohjelmistoa, ja taiteilija on ehdolla ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnonsaajaksi.

Kuusi naista haastaa neoliberalistista kehokulttia häikäisevällä esityksellisellä ja kehollisella taidokkuudellaan. Esityksen estetiikka limboaa salatieteilijöiden kuntosalin, kyborgi-härkätaistelun ja neoklassisen baletin välillä.

Florentina Holzinger yhdistää 1800-luvun lopun friikkishowta ja 1960-luvun live art -taidetta ja osoittaa uuden halkeaman korkeataiteen ja viihdekulttuurin murroskohdassa. Tämän humoristisen ja vimmaisen klassisen narratiivin tuhoamisen kautta Holzinger kritisoi ”täydellisen naisen” myyttiä. Nämä muka-täydelliset naiset – mitä he edes haluavat?

Esityksessä on kohtauksia, jotka saattavat järkyttää joitakin katsojia.

KESTO 90 min.
ESITYSKIELI englanti

Turvallinen festivaalikokemus

Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Kiitos!

Florentina Holzinger (AT): Apollon

Florentina Holzinger (AT): Apollon

Florentina Holzingerin tanssiteokset käsittelevät identiteettiä, seksuaalisuutta ja fyysisten normien rikkomista. Hän saa inspiraationsa yhtä lailla wieniläisestä aktionismista, kehotaiteesta, kehonrakennuksesta kuin baletista, kabareesta ja sirkuksesta. Esitys esitykseltä hän purkaa auki feminiinisyyden määritelmiä.

Florentina opiskeli koreografiaa Amsterdamin School for New Dance Development (SNDO) -ohjelmassa. Hänen opinnäytetyönsä, sooloteos Silk sai Prix Jardin d’Europe -palkinnon lmPulsTanz Festivalilla 2012. Hän työskenteli yhteistyössä Vincent Riebeekin kanssa teostrilogiassa Kein Applaus für Scheiße, Spirit, ja Wellness. Hänen toinen sooloteoksensa Recovery sai ensi-iltansa vuonna 2015; teos käsittelee kokeellisesti hänelle näyttämöllä tapahtunutta traumaattista tapaturmaa ja tarkastelee kriittisesti erilaisia naiseuden representaatioita ja naiskehon potentiaalia.

Florentina Holzinger. Photo: Theresa Bitzan

Florentina Holzinger (AT): Apollon

Yhteistyössä

 

Florentina Holzinger (AT): Apollon

Saapumisohjeet

Esteetön sisäänpääsy ja esteetön WC.