Ernst Fischer (UK): Anus domini & passion

Anus Domini esitettiin ensimmäisen kerran yli 10 vuotta sitten ja se perustuu sukupuolta ja seksuaalista politiikkaa koskevaan tarkasteluun.

Passion on Ernstin uusi teos, joka koostuu toistuvasta, yksinkertaisesta ‘rinnan hakkaamisesta’, mikä kuvaa sekä islamin että kristinuskon uskonnollisia seremonioita ja sen tarkoituksena on selittää, ainakin esittäjälle itselleen, mihin tahansa uskontokuntaan kuuluvien uskonnollisten fundamentalistien ajatusmaailmaa.

Ernst Fischer (UK)

Ernst Fischer syntyi Saksassa, josta hän muutti 1970-luvun lopulla Iso-Britanniaan. Hänen performanssitaiteensa – jota voidaan kuvata nimikkeillä ‘live art’ tai ‘body art’ – on saanut voimakkaita vaikutteita buto-tanssista, jota Ernst on opiskellut Japanissa, Lontoossa ja Wienissä. Viime aikoina hän on keskittynyt työssään rotukysymyksiä, erilaisuutta ja ihmisoikeuksia koskevaan yhteistyöhön maanpaossa olevien kirjailijoiden ja turvapaikan hakijoiden kanssa. Tällä hetkellä Ernst työskentelee Lontoon Roehamptonin yliopistossa luovana tutkimusassistenttina.