Elaine Kordys (UK): Analogiat voivat saada tuntemaan olon kotoisaksi

Kolme tarinaa Kuopiosta: muutos, elämä ja aika

Yhdeksän vuotta on pitkä aika. Me muutumme, kehomme muuttuvat ja etsivät uusia muotoja. Maailma, jossa elämme, muuttuu, sitä rakennetaan uudelleen, suunnitellaan uudelleen tai se vain ikääntyy. Prosessi on ihmeellinen: osittain tutkimusta, osittain seikkailua ja osittain jonkin menneen haikailemista. Se on elämää itseään.

Elaine Kordys esitti teoksen How Excellent Your Name Is In The World kauppakeskus Aapelin keskeneräisessä parkkihallissa vuoden 2003 ANTI-festivaalilla. Nyt kauppakeskus ja parkkihalli ovat valmiita, ja tuhannet käyvät niissä joka viikko. Kordys palaa samaan paikkaan tämän vuoden festivaalissa. Hänkin on muuttunut: hän on nyt äiti, hänellä on diagnosoitu nivelreuma ja hän on muuttanut kuusi kertaa yhdeksän viime vuoden aikana. Hän on ollut kiireinen.

Uutta projektiaan varten Kordys tapaa ja haastattelee kolmea kuopiolaista keskustellakseen siitä, miten kehot ja ympäristöt muuttuvat. Kuvatut lyhytelokuvat esitetään Aapelin parkkihallissa.

Kordysin taide liikkuu liikkeen, paikkaan sidotun toiminnan ja elokuvan välillä. Viiden dokumenttielokuvan tekeminen viimeisen kahden vuoden aikana on avannut liikkeeseen ja elokuvantekoon monipuolisempia, tutkivia ja avoimia näkökulmia.

elainekordys.blogspot.com