Brian Lobel (UK) etc: Kruisaile taidetta

Konsepti Brian Lobel

Leikkimielellä? Taide-elämysten nälkä? Lähde kulkemaan Kuopion kaduille, joilla kruisailumerkkinä toimivan laukun kantaminen saattaa tuoda sinulle odottamattomia kohtaamisia ja miellyttäviä elämyksiä. Pidä ANTI-festivaalin festivaalikeskuksesta saatavaa laukkua näkyvillä ja kahdenkeskinen taide-elämys voi olla sinun! Missä ja milloin? Kenen kanssa? Lähde ottamaan selvää…Näin toimit:

1. Hae kruisailulaukku ANTI-festivaalitoimistosta Hotelli Puijonsarven aulasta. Festivaalitoimiston aukioloajat löydät info-sivulta.

2. Pidä laukku esillä kulkiessasi keskustan alueella. Laukku on merkki siitä, että haluat osallistua teokseen.

3. Kruisaile myös silmilläsi. Taiteilijat valitsevat yleisönsä katsekontaktin kautta. Katso silmiin vastaantulijoita – älä ujostele.

4. Kruisailuartisti saattaa lähestyä sinua. Hänellä on sinulle jotain: henkilökohtainen taide-esitys. Nauti!

5. Jos sinua ei heti onnista, älä lannistu – etsi vielä, kokeile huomenna uudelleen. Odotus palkitaan!

6. Muiden henkilöiden kokemia kahdenkeskisiä taide-esityksiä voit katsoa etäältä, mutta on epäkohteliasta mennä mukaan kutsumatta.

7. Taidetta voivat kruisailla kaikenikäiset. Osa esityksistä on kohdistettu aikuisyleisölle, osa on riemastuttavia lapsille ja nuorille sopivia kohtaamisia. Pidä laukkua näkyvillä ja juuri sinulle sopiva esitys saattaa odottaa kulman takana.

Kruisaile taidetta -teoksen esityksistä ja elämyksistä vastaavat teoksen luojan Brian Lobelin johdolla joukko live artin huippuesiintyjiä Stacy Makishi, Season Butler, Owen G Parry ja Luke Pell Iso-Britanniasta sekä kuopiolaisista esiintyvistä taiteilijoista muun muassa Henna Hartikainen, Sannamaria Kuula, Johanna Partio ja Reetta Varis. Mukana myös joukko muita taiteilijoita; David Frankovich, Hannah Gullichsen, Ulla-Riina Hannula, Iiris Luukkonen, Vili Nissinen, Ville Nylén, Elina Selamo, Diana Soria ja Anna-Leena Ryyppö.