Blast Theory (UK): Rider spoke

Pyöräretki alkaa festivaalikeskukselta, jossa on Rider Spoke teoksen aloitusruutu. Sinun ei tarvitse tuoda mukanasi mitään, sillä saat paikan päällä pyörän, kypärän ja ohjeet. Kellon soitosta lähdet sitten kaupungille pelaamaan uskomattoman kekseliästä piiloleikkiä.

Rider Spoke on teos pyöräilijöille. Ohjaustangollasi oleva pelikonsoli ohjaa sinua halki Kuopion katujen. Pääset tutkimaan kaupunkia pyörän selästä etsimällä piilopaikkoja, joissa äänittää viestejä, ja muiden piilottamia digitaaliaarteita. GPS-tekniikka paljastaa ruudulla ja ympäröivässä kaupungissa, mitä ilta kätkee itseensä. Digitaalinen tila yhdistyy urbaaniin muodostaen ajelusta jännittävän, ideoita ja ajatuksia herättävän seikkailun kaupungin ytimeen.

Matkakumppaninasi on tangolla oleva näyttö, joka wifi-tukiasemien avulla näyttää sinulle, mihin muut pelaajat ovat piilottaneet omat tallenteensa sekä paikat, joihin voit pysähtyä äänittämään omasi. Näytössä käytetään meksikolaisista votiivitauluista, merimiesten tatuoinneista ja vaakunoista tuttua kuvastoa. Pääskyset räpyttelevät näytöllä kertomassa, missä piilopaikkoja on tarjolla, ja elementtitalot osoittavat, mihin toiset ovat piilottaneen omia tallenteitaan. Piilot pitää löytää – lähdetään metsästämään!

Blast Theory (UK)

Blast Theory tunnetaan maailmalla rohkeana taiteilijaryhmänä, joka käyttää interaktiivista mediaa tuottaakseen uudenlaista esitys- ja interaktiivista taidetta, jossa kohtaavat Internet-yleisö, elävä esitys ja digitaalinen esitystapa. Matt Adamsin, Ju Row Farrin ja Nick Tandavanitjin johtaman ryhmän teokset paneutuvat vuorovaikutukseen sekä teknologian sosiaalisiin ja poliittisiin aspekteihin. Työt tarkastelevat median kyllästämää maailmaa, jossa populaarikulttuuri on vallassa; esitykseen, installaatioon, videoon, matkapuhelimeen ja Internetiin perustuvien teknologioiden avulla ne kyseenalaistavat meitä ympäröivään tietoon sisältyviä ideologioita.

”Rider Spoke on omaperäinen ja mielenkiintoinen lisätyn matkustamisen muoto … se on herkkä, melkein hetkellinen teos. Siinä kuten muissakin Blast Theoryn performansseissa yhdistyvät luottamus ja vaara, ironia ja politikointi, tunnustaminen ja paljastuminen, löytäminen ja eksyminen, arki ja digitaaliset ympäristöt.” – Realtime, Australia

”Parasta esityksessä on se, että siinä onnistutaan kuvaamaan urbaanin vilskeen armottomuus samalla kun osoitetaan, että yksilö pystyy hiljaisella mietiskelyllä voittamaan sen.” – Metro, London