Alex Baczynski-Jenkins (PL/UK): The tremble

LA 18.9.2021 / 13.00 – 16.00

@ KAUPUNGINTALO
osoite: Tulliportinkatu 31
Esteetön pääsy

VARAA PAIKKASI

Teos on osa Shortlist LIVE! -ohjelmistoa, ja taiteilija on ehdolla ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnonsaajaksi.

Katsojat otetaan sisään saapumisjärjestyksessä. Varmista paikkasi esityksen alkuun varaamalla paikka!
Osallistujia päästetään seuraamaan esitystä heti, kun paikkoja vapautuu kolmen esitystunnin aikana!

The tremble on neliosaisen The tremble, the symptom, the swell and the hole together -teoksen ensimmäinen osa. Teos on koreografinen yhdistelmä kosketusta, intiimiyttä, menetystä ja yhteenkuuluvuutta. Jokaisessa osassa on erityinen kehollinen sanasto, jonka kautta esiintyjät ovat yhteydessä intiimisti ja erillään ja suunnistavat subjektiivisuuden, ruumiillisuuden ja relationaalisuuden rajapinnoilla.

Tässä koreografiassa Baczynski-Jenkins kehittää sanastoja, jotka vaihtelevat mikrotason eleistä runoihin, sosiaaliseen tanssiin ja niiden yhdistelmiin. Hänelle on olennaista käyttää esitystä välineenä prosessissa, jota hän kutsuu ”muun-maailmallistamiseksi”.

Hoivan ja empatian osoitukset menettävät tavanomaisen käyttötarkoituksensa ja esitysmuotonsa, ja ne tuodaan esiin hienovaraisten eleiden, kommellusten ja tanssien kautta. Juonen sijaan on tunnepitoista juonittelua, joka tiivistyy pervoina kiintymyssuhteina esiintyjien välillä.

Turvallinen festivaalikokemus

Seuraa festivaalin yleisiä koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Kiitos!

Alex Baczynski-Jenkins (PL/UK): The tremble

CREDITS

The tremble is part of The tremble, the symptom, the swell and the hole together (2017).

Produced and commissioned by Chisenhale Gallery, London

Lead Supporter Gaia Art Foundation

With additional support from Arts Council England Grants for the Arts and the Delfina Foundation

This iteration of The tremble is performed by Jia-Yu Corti, Thelma Sharma & Tiran Willemse

Production and tour manager: Andrea Rodrigo  

Sound design in collaboration with Jayson Patterson

Sound mixed live by Zoi Michailova

Poem “The Seagulls” by Ezra Green

The tremble, the symptom, the swell and the hole together was developed in collaboration with and performed by Magdalena Chowaniec, Jia-Yu Corti, Kobe Darko, Jonathan Gonzalez, Samuel Kennedy, Matthew Morris, Jayson Patterson, Owen Ridley-DeMonick & Thelma Sharma

Production support during the development of the project: Jayson Patterson

With thanks to Krzysztof Bagiński, Ellen Grieg, Eliel Jones, Enad Marouf, Polly Staple, Aaron Cezar

Alex Baczynski-Jenkins (PL/UK): The tremble

Alex Baczynski-Jenkins on taiteilija ja koreografi, joka käsittelee työssään queer-affektia, kehollisuutta ja relationaalisuutta. Eleiden, yhteenkuuluvuuden, kosketuksen ja aistillisuuden kautta hänen praktiikkansa purkaa rakenteita ja halun politiikkaa. Relationaalisuus on läsnä niin dialogisissa tavoissa, joilla hän työstää ja esittää teoksiaan, kuin materiaaleissa ja poetiikassa, jota teokset rakentavat.

Työskentely sisältää aistimusten ja sosiaalisen järjestyksen suhteiden, kehollisten ilmausten ja kehosta vieraantumisen, jokapäiväisten kokemusten, utopian ja queer-arkistojen jäljittämistä.

Alex on varsovalaisen queer-feministisen taidekollektiivin, Kemin perustajajäsen. Kem keskittyy koreografiaan, esitykseen ja äänitaiteeseen, jotka ovat suhteessa sosiaaliseen praktiikkaan. Kollektiivi käsittelee intiimiyttä ja queer-nautintoa kokeellisten muotojen ja yhteisöllisen tekemisen kautta.

Alex Baczynski-Jenkins. Photo: Leszek Zych
Alex Baczynski-Jenkins. Photo: Leszek Zych

Alex Baczynski-Jenkins (PL/UK): The tremble

Saapumisohjeet

Esteetön sisäänpääsy ja esteetön WC.