Ainu-Eliina Palmu (FI): Pink Caravan

Pinkit hahmot saapuvat Kuopioon, tekevät työtään auringonlaskuun saakka ja saavat Kuopion rakennukset värjäytymään pinkeiksi. Teos Pink Caravan on syntynyt valotaiteilija Ainu Palmun halusta pinkistää kaupunkia, tuoda siihen iloa ja kurittomuutta. Julkiset, virallisiksi mielletyt rakennukset muuttuvat Palmun käsittelyssä vaaleanpunaisiksi ja vastaanottavaisiksi.

Illan kohde julkaistaan kunakin päivänä klo 12 festivaalikeskuksessa, Facebookissa, Twitterissä sekä internet-sivuillamme. Avajaiskohde on kuitenkin jo tiedossa; tiistaina 24.9. aloitamme Kuopion Korttelimuseolta, jossa myös kahvila on auki klo 20.30 saakka. Valmiita töitä voi ihailla vain yhden illan, kunnes pinkki karavaani siirtyy jälleen uuteen kohteeseensa. Pink Caravan on Helsingin kaupungin tilausteos Lux Helsinki 2013 tapahtumaan.

Ainu-Eliina Palmu (FI)

Ainu-Eliina Palmu on Tampereella ja Lontoossa opiskellut valotaiteilija. Palmu on suunnitellut lukuisia teoksia lavalle, näyttelyihin sekä arkkitehtuurisiin kohteisiin. Valosuunnittelussa hän on erikoistunut erityisesti nykytanssiin ja sirkukseen. Palmu kertoo valon merkitsevän hänelle pieniä ihmeitä ja mahdollisuutta kolmiulotteisuuteen: valo antaa asioille muodon. Hän pyrkii valolla tekemään maailmaa todeksi ja samalla kommentoimaan sitä.

www.isisteatteri.fi/fi/taiteilijat/64-ainu-palmu