Aaron Williamson (UK): Haaksirikkoutunut villimies

Eräänä kohtalokkaana lokakuun viikonloppuna vuonna 2007 näytti siltä, että mielipuoli villimies oli muuttanut Vasikkasaareen. Hän oli mantereenpuoleisilta katseilta piilossa satunnaisia vilahduksia lukuun ottamatta. Hänen epätoivoinen huutonsa vaivasi kaupunkilaisia niin paljon, että poliisin puhelinlinjat tukkeutuivat ja kansa ryntäsi satamaan. Mitä oli tekeillä, miksi hän huusi, mitä hän halusi? Hän on nyt palannut, ja tällä kerralla voimme mennä saarelle tapaamaan häntä. ”Yksikään ihminen ei ole saari”, vai mitä? Mennäänpä katsomaan.

Aaron Williamson (UK)

Viimeisen 15 vuoden aikana Aaron Williamson on luonut yli 200 teosta eri puolilla maailmaa. Ensimmäisen kerran hän vieraili ANTI-festivaalilla vuonna 2007, jolloin hän megafoni apunaan kierteli pitkin Vasikkasaaren rantoja kuuluttamassa: ”Minä olen saari.” Williamson esiintyy usein teko-shamaanina tai valevillimiehenä. Hänen töitään leimaa hänen kuuroutumisensa, ja ne kyseenalaistavat ”ulkopuolisuuden” romantisoinnin.

Saarelle mennään veneillä, jotka lähtevät satamasta Scandicin laiturilta klo 18 jokaisena esitysiltana. Teos kestää noin tunnin.

Paikka esitykseen tulee varata etukäteen ilmoittautumalla osoitteeseen registration(at)antifestival.com tai numeroon +358 (0)50 305 2005. Ilmoitathan päivän, jolloin haluat teokseen osallistua. Festivaalin aikana varaukset voi tehdä AINOASTAAN festivaalikeskuksessa. Saman päivän matka on varattava ennen klo 16. Paikkoja on rajoitetusti.

www.aaronwilliamson.org