Taiteellinen johtaja – vastaava tuottaja Johanna Tuukkanen siirtyy eteenpäin 20 vuoden jälkeen

Tiedote 29.9.2021

ANTI – Contemporary Art Festival yhdistys ry ilmoittaa, että taiteellinen johtaja – vastaava tuottaja Johanna Tuukkanen jättää tehtävänsä marraskuussa oltuaan 20 vuotta festivaalin johdossa. Johanna on valittu Oulun kaupungin kulttuuripalvelupäällikön virkaan, jossa hän johtaa yleisiä kulttuuripalveluita ja kulttuuritalo Valveen toimintaa. Lue tiedote asiasta täältä (linkki).

Tämä on mahtava tilaisuus Johannalle, ja vaikka olemme todella surullisia hänen lähdöstään, olemme myös onnellisia uudesta käänteestä hänen arvostetulla urallaan.

Johanna on yksi ANTI-festivaalin perustajista ja hänellä on ollut keskeinen rooli festivaalin kehittämisessä kansainvälisesti merkittäväksi, palkituksi taideorganisaatioksi. Johanna on moniosaaja, joka on vastannut festivaalin ohjelmistosuunnittelun lisäksi talouden, henkilöstön ja strategisesta johtamisesta. Hän on luonut kestävän organisaation, ja jättää meidät hyvään tilanteeseen.

“Oulun kaupungin kulttuuripalvelupäällikön tehtävässä yhdistyy kolme minulle keskeistä kiinnostuksen kohdetta eli taiteen edistäminen, kaupungin kehittäminen kulttuurin keinoin ja kansainvälisyys Oulu 2026 kulttuuripääkaupunkihankkeen myötä. On mahtavaa päästä työskentelemään entisen kotikaupunkini Oulun kehittämiseksi sekä kulttuurielämän ja oululaisten hyväksi.

Viimeiset 20 vuotta olen antanut kaikkeni ANTI-festivaalin kehittämiseksi ja ylpein ja haikein mielin voin jättää menestystarinamme tilanteessa, jossa festivaali voi paremmin kuin koskaan. Rauhallisin mielin jätän sen sitä rakastavien ja siitä hellästi huolehtivien ammattilaisten käsiin. Olen kiitollinen, että ANTI-päällikkö Elisa Itkosen, tuottaja Suvi Koiviston ja yhdistyksen puheenjohtaja Jenni Rissasen kanssa saimme yhdessä kokea 20-vuotisjuhlavuoden festivaalin ja jakaa sen synnyttämän ainutlaatuisen yhteisön, yleisöjen innostuksen ja kollegoiden tuen. ANTI on ainutlaatuinen konsepti – lahja, jonka nyt annan eteenpäin. Kiitän kaikkia niitä lukuisia yhteistyötahoja ja taiteilijoita, joiden kanssa olen vuosien saatossa työskennellä,”

Johanna kommentoi uutta tilannetta.

ANTI-festivaalin hallitus ja henkilöstö aloittavat nyt siirtymävaiheen, jonka aikana uudelleen järjestelemme organisaatiotamme. ANTI-päällikkö Elisa Itkonen vastaa festivaalin toiminnasta kunnes yhdistyksen hallitus päättää uusista henkilöstöjärjestelyistä. Jatkamme ylpeinä festivaalin kehittämistä kohti menestyksekästä pandemian jälkeistä tulevaisuutta.

Yhdistyksen hallitus ja henkilöstö kiittävät lämpimästi Johannaa tämän määrätietoisesta työstä festivaalin luojana ja kehittäjänä. Hän on ollut intohimoinen, dynaaminen ja pidetty esihenkilö ja kollega. Onnea ja menestystä uusiin haasteisiin!

Lisätietoja antavat

Johanna Tuukkanen, johanna@antifestival.com, 050 305 2485

Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005