Sonya Lindfors on vuoden 2018 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittaja

Tiedote 29.9.2018

Suomalainen taiteilija Sonya Lindfors julistettiin vuoden 2018 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittajaksi lauantaina 29.9. verkossa ja Kuopion ANTI Prize Party -tapahtumassa esitetyssä lyhytelokuvassa. ANTI Prize Party järjestettiin osana ANTI – Contemporary Art Festivalia.

Sonya Lindforsin lisäksi palkinnonsaajaehdokkaina oli joukko muita kansainvälisesti menestyneitä, lahjakkaita taiteilijoita: All The Queens Men (Australia), Nic Green (Iso-Britannia) ja Jeanne van Heeswijk (Hollanti). Näiden ylistettyjen taiteilijoiden teokset käsittelevät aikamme ajankohtaisia kysymyksiä: inkluusiota, tasa-arvoa, yhteisöllisyyttä, monimuotoisuutta, feminismiä, valtaa ja mustuutta.

Maailman ainoa live art -palkinto täyttää tänä vuonna viisi vuotta. Palkinto on arvoltaan 30 000 euroa, mikä tekee siitä yhden Suomen suurimmista kulttuuripalkinnoista. ANTI Festival International Prize for Live Art jaetaan vuosittain yhdelle live art -taiteen kentällä toimivalle, poikkeuksellisen vahvalle taiteilijalle tai ryhmälle.

Vuoden 2018 palkinnonsaajan valitsi kolmihenkinen palkintoraati, jota johtaa yksi aikamme merkittävimmistä ja vaikutusvaltaisimmista filosofeista, Jacques Rancière (Ranska). Mukana ovat myös Eisa Jocson (Filippiinit) ja Lois Keidan (Iso-Britannia). Keidan, joka on toista vuotta raadissa, on yksi Lontoon Live Art Development Agencyn perustajista. Eisa Jocson on tunnettu filippiiniläinen koreografi.


Jury kirjoittaa voittajasta:

”Sonya Lindforsin taide on elintärkeää lähiympäristölleen. Hänen työnsä antavat muille mahdollisuuden työskennellä ja luoda tiloja vuoropuhelua varten sellaisiin ympäristöihin, joista ne ovat aiemmin puuttuneet. Hänen tärkeä panoksensa taiteelle ja kulttuurille on löytämässä nopeasti jalansijaa: siitä on tulossa välttämätöntä sosiaaliselle keskustelulle tasa-arvosta, monimuotoisuudesta, sukupuolesta ja seksuaalisuudesta.”

Lue raadin koko lausuntovoittajasta ja muista palkinnonsaajaehdokkaista verkkosivuillamme.

Sonya Lindfors voitti 15 000 euron rahapalkinnon lisäksi samansuuruisen tuotantoavustuksen uuden teoksensa tuomiseksi ANTI-festivaalille 2019.


Sonya Lindfors (FI)

Sonya Lindfors on suomalainen taiteilija, joka työskentelee koreografian, yhteisöllisen aktivismin ja opetuksen parissa. Hän on UrbanApa -taideyhteisön perustajajäsen ja taiteellinen johtaja. Työssään Lindfors problematisoi valtaa, olemassa olevia rakenteita, uudelleen esittämisen tapoja ja toiseuttamista. Hänen näyttämöteosten sarja; NOIR? (2013), NOBLE SAVAGE (2016) ja COSMIC LATTE (2018), keskittyy mustuuden, mustaan kehoon, rotuun ja representaatioihin liittyviin kysymyksiin.

Lindfors haluaa luoda ja fasilitoida anti-rasistisia, feministisiä alustoja, joissa festivaali, esitys, julkaisu tai työpaja voivat toimia radikaalin, yhteisöllisen unelmoinnin välineinä.

www.sonyalindfors.com


Lisätietoja

Palkinnonsaajaehdokkaat, voittajan paljastava lyhytelokuva ja lisätietoja palkinnosta:

www.liveartprize.com

www.antifestival.com/live-art-prize

antifestival.com/media

Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005

ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon järjestää ANTI – Contemporary Art Festival ja rahoittaa Saastamoisen säätiö.

sas_logo_1