Menneet

ANTI - Contemporary Art Festival
28.9.-3.10.2010

ANTI – Contemporary Art Festival tarjosi Kuopiossa viikon verran nykytaidetta kaupunkiympäristössä ja keräsi runsaasti yleisöä ympäri maailmaa. Yleisön joukossa oli havaittavissa laaja kansainvälinen kiinnostus festivaalia ja sen ohjelmistoa kohtaan. Ennen kaikkea festivaali ja Kuopio keräsi runsaasti kiitoksia mahdollisuudesta kokea nykytaidetta ANTImaisen ainutlaatuisella tavalla.

Festivaalin yleisömäärä teoksittain vaihtelee 100 hengen yksittäisten esitysten ja kymmeniä tuhansia katsojia keräävien pitkäkestoisten teosten välillä. Realistisesti arvioituna ANTI-festivaalin teoksiin on osallistunut vuonna 2010 suoraan tai välillisesti kymmeniä tuhansia ihmisiä. Esimerkiksi heinäkuusta alkaen Saaristokadun varrella Palosaaressa sijaitsevan ISLAND ASPIRED teoksen on menneen kesän ja syksyn aikana nähnyt niin asuntomessuvieraat kuin paikalliset asukkaat ja kesälomamatkailijat.

Yleisömäärästä ja palautteesta voidaan päätellä ohjelmiston onnistuneen ja herättäneen toivottua kiinnostusta ja keskustelua. Taide kiinnostaa ja kerää ihmisiä yhteen, joka näkyy myös teospaikkojen lisääntyneissä asiakasmäärissä. H-talon Burts Coffeessa kolmen päivän aikana esitetty INSTANT FICTION keräsi satoja kahvittelijoita. Fressi liikunta- ja hyvinvointikeskuksessa seurasi 500päinen yleisö maratonesitystä. Ravintola Sampossa järjestetty Rakkauslaulukaraoke oli menestys. Abinadi Mezan kaupunkiin piilotettu tarina julisteineen ja tarroineen on tavoittanut tuhansia kaupunkilaisia. Iva Supic Jankovicin teokset leviävät maailmalle PUBLIC SPACE MY ASS – t-paitojen muodossa. Uniikkeja, käsinmaalattuja T-paitoja voi vielä kysellä ANTIn toimistolta.

Festivaalin yhteydessä järjestetyt Pohjoismainen konferenssi sekä Kirjoittaminen, kieli ja paikka -seminaari keräsivät laajan pohjoismaisen ja kansainvälisen live art– ja performanssitaiteen toimijoiden verkoston Kuopioon keskustelemaan festivaalin hengessä nykyisestä ja tulevasta. Järjestetyt tilaisuudet olivat erityisesti verkostoitumismahdollisuuksia osallistujille, mutta myös antoisia analyyseja ja keskusteluja taiteen tekemisen mahdollisuuksista niin pohjoismaissa kuin muuallakin.

Ensi vuosi tulee olemaan ANTI - Contemporary Art Festivalin tiimoilta yllätyksiä täynnä. Edessä on juhlavuosi, kun festivaali täyttää kymmenen vuotta. Synttärijuhlia vietetään ensi vuonna 27.9.-2.10.2011. ANTI kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita mahdollisuudesta toteuttaa missiota rikkoa taiteen ja yleisön välistä muuria ja mahdollisuudesta tuoda taide osaksi Kuopion kaupunkikuvaa ja osaksi kuopiolaisten elämää. Ilman paikallista tukea niin rahoittajilta kuin teospaikoilta ANTI - festivaalin toteuttaminen ei olisi mahdollista. ANTI - Contemporary Art Festival kiittää ja aloittaa synttärijuhlien suunnittelun.

 

Teokset

Caroline Bergvall (NO/FR/UK): Flag Up

John Court (UK): Kahdeksan tunnin kirjoitus

Rosie Dennis (AU): Downtown: Kuopio

getinthebackofthevan (UK): Uuvuta minut

Maija Hirvanen (FI): On Ice Anti

Johann Hällsten (SE): Arkinen ooppera

Sonja Jokiniemi (FI): Scratch

Regin Igloria (US): ANTI Kymppi – Juokse kirjoita juokse!

Heather Kapplow (US): I’m sorry

Los Torreznos (ES): 35 minutes

Eungyung Kim (US/KR/FI) & Shoji Kato (JP/ FI): Island aspired

Johanna MacDonald (CA/FI): Huonosti käännetty stand-up

Georgie Meagher & Malcolm Whittaker (AU): Kansas

Abinadi Meza (US): Mumina

Kira O’Reilly (UK): Untitled bomb shelter action for Kuopio, returning

Holly Rumble (UK): Yhden minuutin lintubongaus

Iva Supic Jankovic (HR): Public space my ass

Toimintaryhmä Olettamo (FI): Kirjaillut rakkauslaulut

Sarah van Lamsweerde (NL): Pikatarina