Kuukausi ANTI-festivaaliin 2020 – varaa paikkasi esityksiin!

Tiedote 29.9.2020

19. ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään Kuopiossa  27.10.-1.11.2020 osana European Region of Gastronomy Kuopio -juhlavuotta.

Festivaaliohjelmisto lähestyy ruokateemaa provokatiivisista ja ainutlaatuisista näkökulmista. Projektit vaihtelevat intiimeistä yhteisöllisiin, meille avautuu ikkuna tuntemattomien elämään ja saamme tilaisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Syömme yhdessä, ajattelemme yhdessä, kävelemme yhdessä, ja olemme yhdessä tavalla, joka ei ehkä ole ollut toviin mahdollista.

Ohjelmisto ja aikataulut löytyvät nyt kokonaisuudessaan verkkosivultamme. Olemme julkaisseet myös ANTIZINE-lehden, joka sisältää festivaaliohjelmiston lisäksi artikkeleja, taiteilijoidemme reseptejä ja muita oivaltavia näkökulmia festivaalin teemoihin. Painetun lehden voit noutaa esimerkiksi Kuopion kahviloista ja festivaalikeskuksesta.

Festivaali on luonnollisesti suunniteltu niin, että kaikki turvallisuuden kannalta oleelliset seikat otetaan huomioon. Yleisöturvallisuuteen liittyviin ohjeisiimme voi tutustua täällä.

Liity myös Facebook-tapahtumaamme pysyäksesi mukana ajankohtaisimmissa festivaaliuutisissa!

Lisätietoja: Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005


Varaa paikkasi esityksiin!

Kaikkiin esityksiimme ja muihin tapahtumiimme on varattava paikka (0€) tai rekisteröidyttävä paikan päällä. Paikkavaraukset tehdään jokaisen teoksen oman tapahtumasivun kautta osoitteessa antifestival.com/ohjelmisto!

Alla tapahtumia, joihin on tarjolla erittäin rajallinen määrä osallistujapaikkoja. Varaa paikkasi heti!


Marja Viitahuhta (FI): Nimikkokakut-työpajat

Tiistai 27.10.     16.00
Keskiviikko 28.10.     15.00
Torstai 29.10.     18.00

Nimikkokakut – Cakes for thought -projektissa suunnitellaan ja toteutetaan feminististen ajattelijoiden ja toimijoiden kunniaksi kakkuja ja leivoksia!

Nimikkokakut-työpajoissa sekä leivotaan kakkuja että keskustellaan kunkin työpajan erityisestä teemasta ja kuullaan katkelmia työpajan innoittajina toimineiden henkilöiden tuotannosta.

Työpajoissa tarkastellaan feminismiä suhteessa ilmastopolitiikkaan, sukupuolen moninaisuuteen ja intersektionalismiin. Jokaiseen työpajaan on kutsuttu asiantuntijavieras, joka avaa päivän teemaa omista lähtökohdistaan.

Nimikkokakkuja on lisäksi festivaaliviikolla myynnissä kuopiolaisessa Kahvila Kanelissa!

VARAA PAIKKASI


Tatu Rönkkö & Jyrki Tsutsunen (FI): Luita, puita ja lusikoita

Keskiviikko 28.10.     20.00
Torstai 29.10.         20.00

Kokeellinen illalliskokemus tarjoaa meditaatiota kaikille aisteille. Länsimaiset syömisen normit ja etiketit käännetään päälaelleen.

Jyrki Tsutsunen käyttää käsin metsästä poimittuja raaka-aineita sekä uusia valmistus- ja tarjoilutapoja. Tatu Rönkkö luo illallisen äänimaailman käyttäen jokapäiväisiä tavaroita ja luonnonmateriaaleja instrumentteinaan.

Syöminen on aistillisesti moniulotteinen elämys, jossa maku-, kuulo-, tunto- ja hajuaistit ansaitsevat tulla herkistetyiksi, hämmennetyiksi, avatuiksi ja nivotuiksi yhteen. Luita, puita ja lusikoita on illallinen, jossa kokeellinen äänitaide ja kulinarismi yhdistyvät.

Illalliskortti: 10€

VARAA PAIKKASI


Eero Yli-Vakkuri (FI) & Tea Andreoletti (IT/FI): Encountering taste

Torstai 29.10.      14.00
Perjantai 30.10.    14.00
Lauantai 31.10.     10.00
Sunnuntai 1.11.     12.00

Encountering taste on tutkimusretki luonnonvesilähteelle. Luvassa on myös kulinaristinen vesimaistelu ja keskustelua.

Esitys pyrkii vahvistamaan osallistujien kykyä erottaa hienovaraisia makuja, jotka syntyvät veden reaktioista modernien elinympäristöjen kanssa.

Maistelu voidaan nähdä myös paikan geologisena tai teknologisena analyysina. Osallistujilla on lisäksi mahdollisuus tehdä kokeita synteettisillä mineraalivesillä käyttäen luonnollisia ja keinotekoisia mineraalinäytteitä.

VARAA PAIKKASI


Shoji Kato (JP/FI) & Jani Mikkonen (FI): Descending

Perjantai 30.10.   11.45 – 18.30
Lauantai 31.10.    10.15 – 17.30
Sunnuntai 1.11.    10.15 – 13.30

45 min. / osallistuja

Descending vie pyhiinvaellukselle ja kahviseremoniaan metsän siimekseen.

Vapauttaaksemme mielikuvituksemme ja herättääksemme näkymättömän ympärillämme, kahvinmaistelu toteutetaan hillitysti hiljaisuudessa. Maisemat, kofeiini, tuuli, äänet, eleet ja maut lähettävät meidät metamatkalle. Biokemiallisen, ekologisen, filosofisen ja sosiaalisen näkökulmat yhtyvät tässä hetkessä.

Descending hakee tasapainoa järkeilyn ja intuition, hetkessä olemisen ja toisaalle ehtimisen välille. Teos pyrkii avaamaan uusia dialogeja ja herättelemään havaintokykyjämme. Kupillinen kahvia kutsuu meidät laskeutumaan jonkun merkityksellisen ja yllättävän äärelle.

VARAA PAIKKASI


deufert & plischke (DE): A Worn World – Club Night

Torstai 29.10.     19.00 – 21.00

Worn World – Club Night kutsuu kaikki osallistujat pukeutumaan johonkin erityiseen; asukokonaisuuteen, johon heillä on hyvin erityinen suhde. Kaivetaan kaikki yhdessä nämä vaatteet ulos kaapeista ja vietetään tanssintäyteinen ilta, jonka aikana juhlitaan vaiettuja himoja, rakkaita muistoja ja tallotaan meitä piirittäviä sääntöjä ja määräyksiä.

Teoksen tuottaa Future DiverCities -projekti ja sitä tukevat  Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelma, Goethe-Institut Finnland & Saksan ulkoministeriö.

VARAA PAIKKASI


Shortlist LIVE! -ohjelmisto

 

Tänä vuonna myös ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnonsaajaehdokkaiden esityksiin on erittäin rajallinen määrä paikkoja. Nämä esitykset täytyy kokea!

Perjantai 30.10.     19.00
Geumhyung Jeong (KR): Homemade RC Toy

Perjantai 30.10.     21.00
W A U H A U S (FI): Flashdance

Lauantai 31.10.     15.00
Ingri Fiksdal (NO) & Fredrik Floen (NO): Spectral

Brian Fuata (AU): Apparitional Keynote Lecture koetaan Australiassa Liveworks Festivalilla.