Kaino Wennerstrandin Fixit valittu ANTI-festivaalin Face to Faith -tuotannoksi

Tiedote 7.5.2021

Face to Faith on kansainvälinen yhteistyöhanke, joka pyrkii ymmärtämään uskon ja uskomusten merkityksiä eurooppalaisissa yhteiskunnissa. Hanke järjesti 28.1.-14.3.2021 kansainvälisen avoimen haun taiteilijoille. Avoimen haun kautta kerättiin teos- ja projektiehdotuksia, jotka käsittelevät hankkeen teemoja.

Avoin haku keräsi yli 400 hakemusta, joista ANTI-festivaalille kohdistui 130 hakemusta. Kuratointiprosessi oli monivaiheinen; kaikki hankeorganisaatiot kuulivat paikallisia yleisöraateja  ja kokoontuivat hankekumppanien väliseen kuratointitapaamiseen tekemään lopulliset valinnat.

ANTI-festivaalin Face to Faith -tuotannoksi valittiin suomalaisen taiteilijan Kaino Wennerstrandin Fixit, joka saa ensi-iltansa ANTI – Contemporary Art Festivalilla Kuopiossa vuonna 2022.

Fixit on esitys Euroopan Unionista. Teoksessa kartoitetaan EUn historiaa ja tulevaisuutta. Kuka unionia halusi ja miksi? Entä euroa? Mitä Eurooppa voi tehdä nyt, ilmastokriisin aikakaudella? Miksi EU-kritiikki on Suomessa jäänyt huomionhakuisten helppoheikkien ja kauhistelevien impivaaralaisten varaan? Ja miksi se hankkeena on niin tärkeä markkinatalouden evankelistoille? Fixit etsii vastauksia näihin kysymyksiin pop-kappaleiden ja esityksen muodossa.

Fixitin ohjaa ja säveltää taiteilija Kaino Wennerstrand, jolta on nähty aiemmin niin soolonäyttelyitä kuin performansseja. Dramaturgina toimii Anni Klein, taustatutkimuksesta vastaa Saara Kanerva Tamminen ja installaatiotaiteesta Heidi Wennerstrand. Kappaleet tulkitsevat myöhemmin julkistettavat laulajat.

“Hätääntynyt keskustelu tukipaketista on oiva esimerkki suhteestamme unioniin. EU joko pelastaa meidät tuholta ja kansainväliseltä häpeältä, tai sitten se nitistää vapaan tahdon ja kansallisvaltiomme. Toivon Fixit-esityksen kannustavan näitä uhkakuvia laveampaan kansalaiskeskusteluun,” kuvaa Kaino Wennerstrand.

Muista Face to Faith -hankkeeseen valituista teoksista tiedotetaan hankkeen verkkosivulla: face-to-faith.eu/news/results-open-call !

FACE TO FAITH 2020-2023

FACE TO FAITH  on Euroopan Unionin Luova Eurooppa -ohjelman tukema yhteistyöhanke, joka toteutetaan syyskuun 2020 ja helmikuun 2023 välillä. Hanke pyrkii ymmärtämään uskon ja uskomusten merkityksiä eurooppalaisissa yhteiskunnissa konferenssien ja esittävän taiteen tuotantojen kautta.

Hankekumppaneina on seitsemän kansainvälistä teatteria ja festivaalia:

ANTI – Contemporary Art Festival (Suomi)
Divadlo pod Palmovkou (Tšekki)
Gesher Theatre (Israel)
Jam Factory Art Center (Ukraina)
Sommerblut Kulturfestival eV (koordinaattori, Saksa)
Teatro dei Venti (Italia)
Teatr Powszechny (Puola)

www.face-to-faith.eu

Seuraa projektia myös Facebookissa ja Instagramissa!

Lisätietoja: Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005