Hankkeet

Arvostettu ja luotettu kansainvälinen kumppani

 ANTI – Contemporary Art Festival on useiden toteuttamiensa kansainvälisten ja kotimaisten yhteistyöhankkeiden kautta arvostettu ja luotettu kumppani. Paikallisesti yhteistyötä tehdään niin julkisten organisaatioiden, oppilaitosten yritysten kuin erilaisten järjestöjen kanssa. ANTI-festivaali on osallistunut kansainvälisiin EU-projekteihin A Space for Live Art ja Up to Nature. Vuosina 2015-2016 ANTI veti Euroopan sosiaalirahaston projektia Avoimet tilat. Vuosina 2016-2020 festivaali on osa kansainvälistä Future DiverCities - Creativity in Urban Context -hanketta.

Tällä hetkellä olemme mukana myös HUUMA - Tulevaisuustaitoja nuorille tanssin keinoin -hankkeessa, Todellisuuden tutkimuskeskuksen Mahdottoman esityksen residenssiohjelmassa ja KELP! - kahden kaupungin nuoria yhdistävässä mediataiteen projektissa.

Menneitä hankkeitamme alla.

Hankkeet

POMPPU – pop-up-taidetta maahanmuuttajille

Vuonna 2018 ANTI-festivaali toteuttaa POMPPU – pop-up-taidetta maahanmuuttajille -hankkeen, jossa eri alojen taiteilijat toteuttavat maahanmuuttajille suunnattuja, matalankynnyksen pop-up-taidetyöpajoja.

Maahanmuuttajat jäävät tutkitusti kulttuuripalveluiden ulkopuolelle, ja viettävät aikaa omissa sosiaalisissa piireissään. Tämän takia uusien maahanmuuttajaryhmien kanssa työskentely vaatii pitkäjänteistä työtä. POMPPU onkin jatkoa New Start Finland! -yhteistyöhankkeelle, jossa ANTI-festivaali oli mukana vuosina 2016-2017.

POMPPU-hankkeen osallistujiksi kutsutaan maahanmuuttajataustaisia ja uusia maahanmuuttajia ikään ja sukupuoleen katsomatta. Ensisijainen kohderyhmä ovat nuoret maahanmuuttajat, mutta sisällöt pyritään suunnittelemaan niin, että ne soveltuvat kaikenikäisille ja myös perheille - myös kantasuomalaisille. Työpajat ovat avoimia ja ilmaisia kaikille kuopiolaisille.


Hanke tuo maahanmuuttajia ja kantasuomalaisia yhteen taidetyöpajoissa.


Eri alojen taiteilijoiden osaamista hyödyntämällä tavallaan testataan, minkä nykytaiteen muodon kuopiolaiset maahanmuuttajat kokevat eniten omakseen.

POMPPU-tapahtumat

Ota minut vastaan -tanssityöpajat ja -tapahtuma 12.6.-18.6.2018

Käsityökoulu Robotin digitaalisen median työpajat lapsille 27.-28.9.2018

Kuvataiteen työpajat marras-joulukuussa 2018

 

Lisätietoja: ANTI-päällikkö Elisa Itkonen, 050 305 2005, elisa@antifestival.com

 

Hanketta tukevat:taike_vaaka_v2

ITAK_logo png

Hankkeet

New Start Finland!

ANTI-festivaali oli mukana Itä-Suomen yliopiston New Start Finland! -tutkimushankkeessa vuosina 2016-2017. New Start Finland! on osa PROMEQ - Osallistava terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen -hanketta (2016-2019). New Start Finland! -osuutta vetää professori Janet Anand.
Hanke saa rahoituksensa Suomen Akatemialta. 


New Start Finland! -projektin tavoitteena on edistää maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden terveyttä, hyvinvointia ja kotiutumista.


 

ANTI-festivaali toteutti hankkeessa yhteisötaiteen projektin, jonka ohjauksesta vastasi Ernest Truely. Osallistujiksi etsittiin sekä turvapaikanhakijataustaisia että kantasuomalaisia. Osallistujille järjestettiin ilmaisia työpajoja huhtikuusta lokakuuhun 2017.

Projektin taiteelliset tuotokset esitettiin ANTI – Contemporary Festivalin
ohjelmistossa 19.-24.9.2017.

 Lisätietoja: Tuottaja Jyri Väisänen, 050 409 8519, jyri@antifestival.com

Promeq_NewStartFinland_logo

taike_vaaka_v2