Hae ANTI-festivaalin 2021 ohjelmistoon 15.1. klo 16.00 mennessä – Muista myös Todellisuuden tutkimuskeskuksen avoin haku

Tiedote 11.1.2021

20. ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään Kuopiossa 14.-19.9.2021. Haemme nyt minkä tahansa alan taiteilijoilta teos- ja projektiehdotuksia, jotka käsittelevät suoraan lahjan ja antamisen teemoja.

Tämänhetkisessä haastavassa tilanteessa on aika kääntyä ANTI-festivaalin ydinajatukseen puoleen: festivaali on yleisölle maksuton – ilmainen lahja, ja sen nimi viittaakin suomenkielen anti-sanaan sen merkityksessä ”lahja”.

Tutustu alla myös Todellisuuden tutkimuskeskuksen avoimeen hakuun, joka tuo uuden mahdottoman esityksen ANTI-festivaalille 2021.

”Kaksi vuosikymmentä kattavaa toimintaamme on varsin osuvaa juhlia pohtimalla festivaalin perusperiaatetta – antamista, antamiseen osallistumista. Työmme ANTI-festivaalilla on usein johdattanut meidät puhtaan lahjan ajatuksen äärelle – pyyteettömään toimintaan, jota ei osteta, jolle ei odoteta vastinetta, jota ei ehkä ole osattu odottaa, joka rikkoo totutut vaihtamisen mallit, häiritsee niitä, ja saa joskus aikaan myös epämukavan olon. Lahjan vastineeksi ei odoteta mitään eikä sen arvoa määritä mahdollisen vastalahjan arvo. Sen sijaan lahjan antamiseen liittyy toisenlainen vaihtokauppa, erilainen kohtaaminen. Antamisen käsitteeseen liittyy muitakin, niin ikään haastavia toimintoja – hoivan antamista, huomion antamista, itsensä antamista.”

kirjoittavat festivaalin taiteelliset johtajat Gregg Whelan ja Johanna Tuukkanen.

Etsimme avoimen haun kautta 2-5 pienen mittakaavan projektia. Valitut projektit otetaan osaksi laajempaa festivaalille kutsuttujen teosten ohjelmaa.

Onnistuneet projektit osallistavat yleisöjä ja yhteisöjä ja löytävät fyysisen muotonsa Kuopiossa. Hakijat voivat ehdottaa mukaan myös etänä ja digitaalisesti järjestettyjä projekteja, mutta projektiin täytyy toteutustavasta huolimatta sisältyä sellainen elementti, joka sitouttaa festivaalin kävijöitä ja ympäristöä paikan päällä.

Hakeminen ANTI-festivaalille 2021

ANTI-festivaalin avoin teoshaku on englanninkielinen ja tapahtuu verkkolomakkeen kautta. Lue hakuohjeet englanninkielisestä hakuilmoituksestamme!

Haku päättyy 15.1.2021 klo 16.00. HUOM! kellonaika!

Todellisuuden tutkimuskeskus: Avoin haku Mahdottoman esityksen residenssiohjelmaan

Mahdottoman esityksen residenssiohjelma on tarkoitettu uraansa aloittaville taiteilijoille tai muuten utooppisille tekijöille, jotka toimivat Suomessa, ja joilla on esitystaiteellisia, vielä toteutumattomia unelmia.

Ohjelma on osa Todellisuuden tutkimuskeskuksen pääohjelmistoa vuosina 2019-2021. Pääyhteistyökumppanina toimii ANTI-festivaali Kuopiossa. Todellisuuden tutkimuskeskus valitsee residenssitaiteilijat avoimen haun kautta ja kunakin vuonna residenssi tuottaa ANTI-festivaalin ohjelmistoon syyskuussa ”mahdottoman” esityksen, jollaista ei ole vielä ennen koettu.

Hakuaika vuoden 2021 residenssiin on 15.12.2020-17.1.2021. Lue hakuohjeet Todellisuuden tutkimuskeskuksen sivulta!