FACE TO FAITH – EU-hanke uskosta moderneissa yhteiskunnissa

27.11.2020

FACE TO FAITH -hanke on käynnistynyt syyskuussa 2020, ja hankkeen ensimmäinen kumppanitapaaminen järjestettiin etäyhteyksien kautta 23.-25.11.2020. Seuraavan kahden vuoden ajan (1.9.2020-28.2.2023) luvassa on intensiivistä yhteistyötä seitsemän kansainvälisen teatterin ja festivaalin välillä: 

ANTI – Contemporary Art Festival (Suomi), Divadlo pod Palmovkou (Tšekki), Gesher Theater (Israel), Jam Factory Art Center (Ukraina), hanketta koordinoiva Sommerblut Kulturfestival eV (Saksa), Teatro dei Venti (Italia) ja Teatr Powszechny (Puola). 

FACE TO FAITH kansainvälinen esitystaiteen hanke, joka keskustelee uskon ja uskonnon merkityksestä yhteiskunnissamme. Hanketta tukee Euroopan komission Luova Eurooppa -ohjelma.

Hankkeeseen osallistuu kulttuuri-instituutioita seitsemästä maasta: Tšekistä, Suomesta, Saksasta, Italiasta, Israelista, Puolasta ja Ukrainasta. Hankekumppanit pyrkivät taiteellisissa projekteissaan ja konferensseissaan kyseenalaistamaan identiteetin muodostumista ja poliittisia taustoja sekä yhdistämään tai erottamaan näihin kuuluvaan ilmaisuun liittyviä näkökulmia. Hankkeen toimintaan kutsutaan taiteilijoita, asiantuntijoita ja monenlaisia osallistujia luomaan uusia näkökulmia, kertomaan tuntemattomia tarinoita ja paljastamaan ratkaisemattomia ristiriitoja. Avoimen kansainvälisen haun kautta haetaan ohjaajia, taiteilijakollektiiveja ja esiintyviä taiteilijoita toteuttamaan ainutlaatuisia teoksiaan FACE TO FAITH -hankkeen puitteissa. 

Jokainen hankkeeseen osallistuvista seitsemästä kulttuuri-instituutiosta tuottaa esityksen, joka syntyy vuorovaikutuksessa paikallisten ihmisten ja kulttuurin kanssa. Esitysten ensi-illat pidetään Kölnissä, Kuopiossa, Lvivissä, Modenassa, Prahassa, Tel Avivissa ja Varsovassa, minkä jälkeen ne lähtevät kiertueelle muihin hankekaupunkeihin. Esitysten ympärillä järjestetään kolme konferenssia ja muita yleisötapahtumia, joiden tarkoituksena on kasvattaa ihmisten ymmärrystä uskosta ja uskonnosta nyky-yhteiskunnissa. 

Odotamme innolla tämän erityisen hankkeen alkua. Toivomme, että saamme sinut mukaan FACE TO FAITH -hankkeeseen. Uskomme, että luvassa on mahtava kokemus.

Seuraa FACE TO FAITH -projektia Facebookissa ja Instagramissa!

Kuvituskuva teoksesta: Gwendoline Robin (BE): Walk #6899 – Kuva: Pekka Mäkinen 2009.