ANTI-festivaali etsii opiskelijaharjoittelijaa / projektiassistenttia toteuttamaan valokuva- ja videoarkistoinnin projektia

Tiedote 17.5.2021

ANTI – Contemporary Art Festival on Kuopiossa vuosittain järjestettävä kansainvälinen nykytaiteen festivaali, joka keskittyy paikka- ja aikasidonnaiseen taiteeseen. ANTI-festivaali järjestetään seuraavan kerran 14.-19.9.2021, ja tapahtuma on yleisöille maksuton.

Etsimme projektiassistentiksi arkistonhallinnan, taidehistorian, museologian tai muun soveltuvan alan yliopisto-opiskelijaa, jolla on opintoja tai osaamista arkistoinnista ja kuva-arkistojen digitoinnista. Projektiassistentin tehtävänä on toteuttaa ANTI-festivaalin valokuva- ja videodokumentaation digitointi- ja arkistointiprojekti sekä tuottaa ANTIVERSARY 20 -juhlavuoden näyttely yhdessä festivaalin henkilöstön kanssa.

Tarjoamme näköalapaikan korkeatasoiseen nykytaiteeseen ja arvokasta kokemusta kansainvälisessä toimintaympäristössä työskentelemisestä. Projektiassistentti pääsee keskeiseen rooliin ANTIVERSARY 20 -hankkeessa ja festivaalituotannossa ja lisäksi verkostoitumaan ammattilaisten kanssa sekä näkemään koko festivaalin kaaren.

Pääasialliset työtehtävät

Valokuva- ja videoarkiston digitointi ja luettelointi
Sähköisen arkiston luominen verkkoympäristöön
Yhteydenpito yhteistyökumppaneihin (esim. muistiorganisaatiot)
ANTIVERSARY 20 -näyttelyn tuotanto
Taiteilijoiden avustaminen näyttelyn toteutus- ja rakennusvaiheessa
Näyttelyn valvonta ja yleisötyö
Viestintä- ja markkinointitehtäviä

Palkkaus

Työharjoittelu on pituudeltaan 3 kuukautta ajalla 1.8.-15.11.2021. Ehdota harjoittelusi tarkempaa aloitusajankohtaa hakemuksessasi!

Harjoittelijapalkka: 1400€/kk

Muuta

Työkieliämme ovat suomi ja englanti. Työ suoritetaan festivaalitoimistollamme Kuopion keskustassa.
ANTI-festivaali on syrjintävapaa organisaatio ja tapahtuma, ja kaikkien festivaalin työntekijöiden on sitouduttava turvallisemman tilan ohjeistukseen (linkki).

Lisätietoja

ANTI-päällikkö Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005

Lähetä hakemus 15.6. mennessä

Jatkoimme hakuaikaa! Mikäli sinua kiinnostaa projektiassistentin tehtävä ANTI-festivaalilla, jätä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV 15.6.2021 mennessä sähköpostitse: elisa@antifestival.com

Hakemus ja liitteet pdf-tiedostoina, kiitos!

Hakemuksen tulisi sisältää vähintään tiedot koulutuksestasi, aikaisemmasta työkokemuksestasi, mahdollisesta ajokortista ja kielitaidosta sekä ehdotus harjoittelusi tarkasta ajankohdasta.

Haastattelut järjestetään etäyhteyksin viikolla 25.

Taustaa

Työharjoittelija työskentelee osana ANTI-festivaalin ANTIVERSARY 20 -hanketta.

Hankkeen kautta juhlitaan 20-vuotiasta ANTI-festivaalia, joka on yksi Pohjois-Savon merkittävimmistä vetovoimatekijöistä taiteen ja kulttuurin saralla ja suunnannäyttäjä pohjoismaisen live art -taiteen kentällä. Festivaali on alusta alkaen panostanut laadukkaan valokuva- ja videodokumentoinnin tuottamiseen. Sillä onkin laajat valokuva- ja videoarkistot, jotka eivät kerro ainoastaan yhden festivaalin historiaa, vaan on merkittävän laaja katsaus pohjoissavolaiseen, suomalaiseen ja ulkomaiseen live art -taiteeseen ja julkiseen taiteeseen sekä niiden kehitykseen.

ANTIVERSARY 20 -hankkeessa toteutetaan festivaalin alkuvuosien valokuva- ja videodokumentaatioarkistojen digitointi, luodaan kestävä arkistointijärjestelmä sekä tuotetaan valokuva- ja videoarkistojen pohjalta kaksiosainen näyttely Kantissa, Kuopion museon aulassa ja verkossa osana ANTI-festivaalin 20-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa 14.-19.9.2021. Lue lisää ANTIVERSARY 20 -näyttelystä täältä (linkki)!