2020

ANTI – Contemporary Art Festival
Syksy 2020

Vuoden 2020 ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään syksyllä 2020 osana Kuopio Region of Gastronomy -juhlavuotta, ja festivaalin teemana on ruoka. Juhlavuoden koordinoivat ProAgria Itä-Suomi ja Savonia-ammattikorkeakoulu, jotka ovat ANTI-festivaalin 2020 pääyhteistyökumppanit.

”Ruoka on sivilisaation sydän. Se vaikuttaa yhtä painokkaasti niin henkilökohtaisella, kansallisella kuin maailmanlaajuisella tasolla. Onko olemassakaan teollisuuden- tai tieteenalaa, toimintaa tai aihetta, joka olisi poliittisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti merkittävämpi kuin ruoka? Yhdessä syöminen sivistää meitä, ja kuitenkin ruoan tuotanto ja sen vaikutus maapallon resursseihin on kohta vaarantamassa koko ihmiselämän jatkuvuuden maapallolla. Jokainen ateriamme on väistämätön osa tätä keskustelua – ja silti voimme ongelmitta ja aidosti nauttien saada suurta mielihyvää, aistillista iloa ja monenlaisia hyvinvoinnin, onnellisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteita ruoasta, jota syömme. Ruoka koskettaa jokaista elämän osa-aluetta ja puhuttelee aisteja, seksuaalisuutta, sukupuolta, rotua ja luokkaa. Se muodostaa sekä arjen rungon että huippuhetket; se ravitsee ja ylläpitää elämää. Ilahduttavalla ja monisyisellä tavalla ruoka on aina muistuttanut – ja muistuttaa edelleen –
paikastamme maailmassa,”

kirjoittavat festivaalin taiteelliset johtajat Gregg Whelan ja Johanna Tuukkanen.

Festivaalin aikana jaetaan ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinto ja nähdään palkinnonsaajaehdokkaiden teokset Shortlist LIVE! -ohjelmakokonaisuudessa. Festivaaliohjelmistossa nähdään myös palkinnon voittajien Sonya Lindforsin (2018) ja Dana Michelin (2019) tilausteokset.

Muu festivaalin ohjelmisto julkaistaan kevään aikana.