20-vuotias ANTI-festivaali hurmasi Kuopiossa – kiitos osallistujille!

Tiedote 20.9.2021

ANTI – Contemporary Art Festival päättyi eilen Kuopiossa. 20-vuotisjuhlavuotta vietettiin 14.-19.9.2021, ja kävijät hehkuttivat ohjelmistoa korkeatasoiseksi ja kansainvälisesti yhdeksi
esitystaiteen parhaimmista.

Live-elämykset houkuttelivat huomattavan paljon yleisöä monien muiden tapahtumien oltua tauolla pandemian vuoksi. ANTI-festivaalin kaikki esitykset olivat loppuunvarattuja, ja kysyntää oli enemmän kuin katsomopaikkoja. Festivaalilla kävi poikkeuksellisen paljon vierailijaryhmiä eri puolilta Suomea, ja osallistujia saapui myös ulkomailta.

Erityisesti kansainväliset Shortlist LIVE! -esitykset ja Jätekukon jätekeskuksella esitetty Suurenmoinen sotku innostivat suuria joukkoja, ja myös uusi Meet the Makers -puheohjelmakokonaisuus herätti kiinnostusta. ANTI Prize Party keräsi illan aikana VR Konepajalle lähes 400 ihmistä juhlimaan 20-vuotiasta festivaalia, ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnonsaajaehdokkaita ja palkinnon voittajaa.

Festivaali keräsi yhden historiansa suurimmista yleisöistä pandemiasta huolimatta. Tavoitimme yli 50 000 katsojaa Kuopiossa, kun mukaan lasketaan julkisten tilojen ohjelmisto: Spektaakkeliakatemia-näyttely pääkirjastossa, 6.9. avattu eri puolilla kaupungin medianäyttöjä esitetty Keräilijät-videoteos ja kauppatorin festivaali-infon valokuvanäyttely. Esitysten, työpajojen ja näyttelyiden aktiivisia osallistujia laskettiin tapahtumapaikoilla 13 000.

Lisäksi festivaaliviikon aikana noin 100 000 ihmistä ympäri maailmaa seurasi tapahtumia, kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa.

Kiitos osallistujille!

Lämmin kiitos kaikille taiteilijoille, yleisöille, työntekijöille, vapaaehtoisille ja yhteistyökumppaneille!

ANTI-festivaali järjestetään seuraavan kerran 13.-18.9.2022.

SOFA (FI) ANTI Prize Partyssa. Kuva: Pekka Mäkinen

Lisätietoja

Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005

Häiriköt-päämaja (FI): Spektaakkeliakatemia. Kuva: Pekka Mäkinen