10 000 ihmistä tutki yhdessä pelin ja leikin ideoita ANTI-festivaalilla

Tiedote 1.10.2018

ANTI – Contemporary Art Festival järjestettiin 25.-30.9.2018 Kuopiossa. Festivaali kokosi kaupunkiin taiteilijoita ja yleisöä yli 15 eri maasta ja ympäri Suomea. Yleisöt kokivat uudenlaisia elämyksiä, tutkivat kaupunkitilaa ja sen rajoja, pelasivat ja leikkivät, kun festivaalin teokset kommentoivat eri tavoin pelin, pelillisyyden, leikin ja leikkisyyden ideoita.

Tapahtumia toteutettiin ympäri Kuopiota, yli 15 paikassa: puistoissa, kaduilla, kuntosalilla, laivalla, autiossa teollisuushallissa, kirkossa ja tutulla Kuopion torilla.

Festivaali tavoitti lähes 10 000 hengen yleisön Kuopiossa. Lisäksi ANTI-festivaalilla on laaja ja aktiivinen seuraajajoukko sosiaalisessa mediassa, ja festivaaliviikon aikana lähes 30 000 ihmistä seurasi tapahtumia, kuvia ja videoita verkossa.


Yleisöt mukana teosten toteutuksessa

Taideteosten ympärillä järjestettiin työpajoja, joissa kuopiolaisia ja muita yleisöjä kutsuttiin toteuttamaan teoksia yhdessä taiteilijoiden kanssa. Mark Harvey ja John Court ohjasivat paikallisille nuorille aikuisille työpajoja, joissa Drop Kick -teoksen veistokset suunniteltiin ja valmistettiin kierrätysmateriaaleista.

Theatre of Research järjesti Playing Up -työpajoja Hatsalan koululla ennen kaikille avoimia Playing Up -tapahtumia. Playing Up sai innostuneen vastaanoton sekä koulun oppilailta, opettajilta että muilta osallistujilta.

Painikerho-työpajoissa Emil Uuttu, Lotta Suomi, Marlon Moilanen ja Konsta Ojala valmistelivat Wrestling Club -painiesityksiä yhdessä osallistujien kanssa, ja osallistujat myös esiintyivät teoksessa.

Signe Beckerin, Rosalind Goldbergin ja Ingvild Langgårdin ensi-iltateoksessa, Still Life esiintyi paikallinen Vox Polaris -kuoro ja Riveria Outokummun tanssijaopiskelijoita.


Kohokohtia

Festivaalin kohokohtia olivat muun muassa vuoden 2017 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittajan Tania El Khouryn uuden tilausteoksen, The Search for Powerin esitykset 28.9. ja 29.9. Esitysten yleisöpaikat varattiin loppuun jo ennen festivaalin alkua! Myös El Khouryn As Far As My Fingertips Take Me -teos houkutteli yleisöä yli teoksen yleisökapasiteetin ja kosketti osallistujia.

Live art -palkinnon vuoden 2018 voittaja julkistettiin ANTI Prize Party -klubilla ja lyhytelokuvassa lauantaina 29.9. Palkinnon voitti suomalainen taiteilija Sonya Lindfors. Klubilla koettiin lisäksi newyorkilaisen laulajan, Joseph Kecklerin hypnotisoiva keikka.

SFP_anti 18 111
Tania El Khoury: The Search for Power. Kuva: Pekka Mäkinen

Tutkimusmatka lähiöön

Festivaalin alla ja sen aikana toteutettiin lisäksi Future DiverCities Lab -taiteilijalaboratorio, jossa kansainväliset ja paikalliset taiteilijat työskentelivät vuorovaikutuksessa toistensa ja Petosen kaupunginosan ympäristöjen sekä asukkaiden kanssa.

Kuva: Pekka Mäkinen
Kuva: Pekka Mäkinen

Kiitos!

ANTI-festivaalin 2018 suunnittelussa ja toteutuksessa oli mukana myös joukko paikallisia pelialan ammattilaisia ja pelillisyyden asiantuntijoita Games for Health Finland -verkostosta ja IGDA Kuopio – PelinTakojat ry:stä.

Kiitämme lämpimästi kaikkia taiteilijoita, yleisöjä, työntekijöitä, talkoolaisia ja yhteistyökumppaneita!

Seuraava ANTI-festivaali järjestetään syyskuussa 2019.

Lisätietoja: Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005

ANTI_uutiskirje_logot_800x350px