Uutiskirje 6/2018

Tutustu festivaaliohjelmistoon 2018!
ANTI Festival International Prize for Live Art – uusi kotisivu!
ANTI-tiimi lomailee


Tutustu festivaaliohjelmistoon 2018!

Festivaaliohjelmistomme täydentyi kesäkuussa ja ohjelmistossa on nyt joukko tämän hetken kiinnostavimpia kansainvälisiä ja kotimaisia tekijöitä:

Madeleine Flynn & Tim Humphrey (AU): Pivot
Action Hero (UK): Oh Europa
Tania El Khoury (LB): The Search for Power &
As Far As My Fingertips Take Me
Signe Becker (NO), Rosalind Goldberg (SE) & Ingvild Langgård (NO): Still Life
Anna Maria Häkkinen, Lotta Suomi & Emil Uuttu (FI):
Wrestling Club
Meetlab (HU): TRON
Theatre of Research (DE): Playing Up
Richard DeDominici (UK): The Swivelympics
Hai Art, Antye Greie-Ripatti (FI/DE), Juan Duarte Regino (MX) & Eerika Jalasaho (FI): Sound Map Kuopio
point & place (UK etc): Hexagons
Games for Health Finland & IGDA Kuopio: Retro Game Corner
ANTI Festival International Prize for Live Art
Future DiverCities Lab #3

Tutustu festivaaliteoksiin verkkosivuillamme!

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 17. kerran 25.-30.9.2018 Kuopiossa. Tänä vuonna festivaali keskittyy leikin, leikkisyyden, pelin ja pelillisyyden teemoihin. Yksityiskohtainen festivaaliohjelmisto julkaistaan elokuussa.

LUE LISÄÄ


ANTI Festival International Prize for Live Art – uusi kotisivu!

ANTI Festival International Prize for Live Art jaetaan viidennen kerran syyskuussa 2018 Kuopiossa. Maailman ainoan kansainvälisen live art -taiteen palkinnon arvo on 30 000 €, mikä tekee siitä yhden merkittävimmistä taidepalkinnoista.

Ensimmäisen kerran palkinnon historiassa voittaja julkaistaan online-tapahtumassa! Olemme luoneet uuden sivuston voittajan julkistusta ja palkinnonsaajaehdokkaiden sekä raadin esittelyjä varten:

www.liveartprize.com

Tänä vuonna kansainvälistä palkintoraatia johtaa yksi aikamme huomattavimmista ja vaikutusvaltaisimmista filosofeista, Jacques Rancière (Ranska). Estetiikasta, kasvatuksesta, politiikasta, tasa-arvosta, taiteesta ja tiedosta kirjoittanut Rancière on ainutlaatuinen vahvistus vuoden 2018 raatiin, jossa mukana ovat myös tunnettu filippiiniläinen taiteilija Eisa Jocson (Filippiinit) ja Lois Keidan (Iso-Britannia), yksi Lontoon Live Art Development Agencyn perustajista.

Neljä intohimoista nykytaiteilijaa ja -ryhmää ympäri maailmaa kisaavat palkinnosta ja ehdokkaat ovat All The Queens Men (Australia), Nic Green (Iso-Britannia), Jeanne van Heeswijk (Hollanti) ja Sonya Lindfors (Suomi). Näiden ylistettyjen taiteilijoiden teokset käsittelevät aikamme ajankohtaisia kysymyksiä: inkluusiota, tasa-arvoa, yhteisöllisyyttä, monimuotoisuutta, feminismiä, valtaa ja mustuutta.

LUE LISÄÄ


ANTI-tiimi lomailee

ANTI-festivaalin tiimi lomailee kesä-heinäkuussa, ja koko tiimi on yhtä aikaa lomalla 25.6.-22.7.2018. Kuulet meistä ja tulevasta festivaalista taas heinäkuun lopussa!

Aurinkoista kesää!

Kuva: Pekka Mäkinen - Mark Pozlep: Island 2017
Kuva: Pekka Mäkinen – Mark Pozlep: Island 2017