Uutiskirje 2/2018

Kuopion alue, taide, maahanmuuttajat 19.3.2018
Nordic Urban Lab 22.-24.3.2018
ANTI tarjoaa työharjoittelupaikkoja ympäri vuoden


Kuopion alue, taide, maahanmuuttajat

Keskustelutilaisuus maanantaina 19.3.2018 klo 16.00
ANTI OFFICE, Nahkurinkatu 1 (katutaso), Kuopio

ANTI-festivaali kutsuu Kuopion alueella toimivat taiteilijat ja taidetoimijat keskustelemaan taiteen tekemisestä uusien maahanmuuttajien parissa ja heidän kanssaan.

Tapaaminen on ensisijaisesti suunnattu yhteisötaiteen kontekstissa tai sen rajapinnoilla työskenteleville taiteilijoille, jotka ovat työskennelleet tai ovat tulevaisuudessa kiinnostuneita työskentelemään maahanmuuttajien parissa.

Tilan rajallisuuden takia ja kahvitarjoilun järjestämiseksi, ilmoittauduthan tapaamiseen sähköpostitse 15.3. mennessä: elisa@antifestival.com. Tervetuloa!

Keskustelukieli: suomi

Taustaa

ANTI-festivaali toteutti vuonna 2017 taidepilotin osana New Start Finland! -nimistä tutkimusprojektia, joka on osa laajempaa PROMEQ – Osallistava terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen -hanketta (2016-2019).

New Start Finland! -projektin tavoitteena on edistää maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden terveyttä, hyvinvointia ja kotiutumista. Tutkimusprojektiin kuuluu neljä käytännön pilottia, joista yksi oli ANTI-festivaalin ja taiteilija Ernerst Truelyn Kuopio Encounters.

Pilotti päättyi lokakuussa 2017, ja haluamme nyt jakaa sen aikana kerättyä tietoa ja kokemusta.

Lisätietoja verkkosivuiltamme ja Elisa Itkonen, elisa@antifestival.com, 050 305 2005

Kuva: Pekka Mäkinen. Kuopio Encounters -tapahtuma 23.9.2017

Promeq_NewStartFinland_logo


Nordic Urban Lab

22.-24.3.2018
Hanaholmen, Espoo

ANTI-festivaali on mukana, kun pohjoismaiset kulttuuritoimijat ja -strategistit, kaupunkisuunnittelijat, arkkitehdit, kuva- ja esitystaiteilijat, tutkijat, opiskelijat, kaupunki- ja ympäristöaktivistit ja poliitikot kokoontuvat keskustelemaan vaihtoehtoisista kulttuuriin perustuvista urbaaneista strategioista ja käytännöistä.

Nordic Urban Lab tutkii erilaisia näkökulmia kaupunkeihin ja urbaaneihin ympäristöihin. Keskustelussa ovat esimerkiksi kaupunkilaisten aloitteet, aktivismi ja artivismi, pelillisyys ja urbanismi, kaupunkilaisten osallisuus, julkinen tila ja julkisen taiteen tulevaisuus.

40 asiantuntijaa on kutsuttu osallistamaan ja innostamaan keskustelijoita, ja ANTI-festivaalin taiteellinen johtaja Johanna Tuukkanen on yksi heistä.

Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet: www.metropolis.dk

ANTI tarjoaa työharjoittelupaikkoja ympäri vuoden

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään jälleen 25.-30.9.2018 Kuopiossa. ANTI-festivaali tarjoaa kuitenkin ympäri vuoden tuotanto- ja viestintäassistentin tehtäviä työharjoittelupaikkaa etsiville.

Tarjoamme mahdollisuuden päästä osana tuotantotiimiä järjestämään ja markkinoimaan projektejamme ja festivaalia, verkostoitumaan ammattilaisten kanssa ja näkemään koko tapahtuman kaaren.

ANTI-festivaali soveltuu monien eri alojen opiskelijoiden ja työttömien työnhakijoiden työharjoittelupaikaksi. Harjoittelu on palkaton. Festivaalitoimistomme sijaitsee Kuopion keskustassa.

Lue tarkemmin tehtävistä ja hae osaksi ANTI-tiimiä!