Uutiskirje 1/2018

Uusi vuosi NYT!

ANTI-festivaalin talvi on syksyyn verrattuna rauhallista aikaa, mutta nyt on aika päivittää
uuden toimintavuoden suunnitelmia ja – toimia myös!

Seuraava ANTI-festivaali järjestetään 25.-30.9.2018 yhteistyössä pelialan huippuosaajien, Games for Health Finland -verkoston ja PelinTakojat ry:n eli IGDA Kuopio Hubin kanssa. Teemme monialaista yhteistyötä luodaksemme taiteellisen ohjelmiston leikin, leikkisyyden, pelien ja pelillisyyden teemojen ympärille.


Tania El Khoury palaa Kuopioon

ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon vuonna 2017 voittanut libanonilainen taiteilija Tania El Khoury palaa Kuopioon toteuttamaan tilausteoksen tämän vuoden ANTI-festivaalille.

Uutta paikkasidonnaista teosta valmistellaan jo kovaa vauhtia, ja Tania vierailee Kuopiossa ensimmäisen kerran maaliskuussa.

Tania El Khoury - Photo: Pekka Mäkinen
Tania El Khoury – Photo: Pekka Mäkinen

ANTI OFFICElla tapahtuu

Festivaalin taiteelliset johtajat Johanna Tuukkanen ja Gregg Whelan sekä ANTI-päällikkö Elisa Itkonen kokoontuivat heti tammikuun alussa ideoimaan ja suunnittelemaan uuden toimintavuoden
tapahtumia ja projekteja.

Johanna ja Gregg käyvät parhaillaan läpi avoimessa teoshaussa tulleita 170 hakemusta, ja festivaaliohjelmisto rakentuu alkuvuoden aikana.

Gregg, Elisa & Johanna
Gregg, Elisa & Johanna

Future DiverCities meillä ja muualla

Future DiverCities -hanke toimii ympärivuotisesti niin Kuopiossa kuin muualla Euroopassa sekä Kanadassa. Kuopiossa Future DiverCities ja ANTI-festivaali järjestävät seuraavan kerran julkista ohjelmaa osana Design Week Kuopio -tapahtumaa 23.-29.4.2018. Kerromme DiverCities Kuopio -työpajasta lisää lähempänä!

ANTI-festivaalin Johanna Tuukkanen esittelee Future DiverCities -hanketta ja Kuopiossa jo toisen kerran toteutettua Lab-taiteilijalaboratoriota Euroopan komission Suomen eduston uutiskirjeessä:

”(Vuoden 2017) laboratorio oli suuri menestys. ANTI-festivaalin tausta-ajatuksena on saattaa taide kaikkien kuopiolaisten saataville, joten Petonen lähiönä oli loistava paikka laboratoriolle.”

Lue koko Europa-uutiskirje!

Hankkeen ensimmäinen julkaisu, Future DiverCities Action Research on nyt luettavissa myös verkossa. Tutustu julkaisuun ja hankkeen muihin kuulumisiin
Future DiverCities -uutiskirjeessä!

FUTURE DIVERCITIES LOGO BN

Iso kuva: Pekka Mäkinen – Joseph O’Farrell (AU): 10 MINUTE DANCE PARTIES