Uutiskirje 11/2017

ANTI keskustelee monenlaisilla foorumeilla

ANTI-festivaali on mukana monialaisissa kansainvälisissä ja kotimaisissa verkostoissa ja hankkeissa. Tällä hetkellä yksi tärkeimmistä hankkeistamme on kymmenen eurooppalaisen ja kanadalaisen kulttuuritoimijan yhteishanke Future DiverCities, joka on osa Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelmaa.

Olemme mukana myös Itä-Suomen yliopiston New Start Finland! -tutkimushankkeessa vuosina 2016-2017. New Start Finland! on osa PROMEQ – Osallistava terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen -hanketta (2016-2019).

Hankkeiden myötä ANTI on joulukuussa esillä kahdessa yleisölle avoimessa tilaisuudessa, joista lisää alla. Tervetuloa myös ANTI-festivaalin puolesta!


Co-Creation in Community Services for Immigrants – New Start Finland! -foorumi Kuopiossa

Maanantaina 11.12.2017 klo 9.00–12.45
Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Tietoteknia, auditorio (Savilahdentie 6, Kuopio)

New Start Finland! on mitannut uusien maahanmuuttajien elämänlaatua Itä-Suomessa ja pilotoinut yhteiskehittämisen (co-creation) käyttöä erilaisissa kotoutuspalveluissa. ANTI-festivaali toteutti hankkeessa Kuopio Encounters -pilotin, joka pyrki edistämään maahanmuuttajien sosiaalista osallistumista nykytaiteen keinoin.

New Start Finland! -foorumissa ANTI-päällikkö Elisa Itkonen reflektoi Kuopio Encounters -pilotissa koettua. Tilaisuuden kielet ovat suomi ja englanti.

Koko ohjelma ja ilmoittautumisohjeet Itä-Suomen yliopiston verkkosivulla!
Ilmoittautuminen 29.11.2017 mennessä.

Promeq_NewStartFinland_logo


Polkuja Luovaan Eurooppaan -keskustelutilaisuus Helsingissä

Valokeilassa ohjelman tulokset ja tekijät

Torstaina 14.12.2017 klo 13.00–16.30
Korjaamo, Elokuvasali (Töölönkatu 51, Helsinki)

Suomen Luova Eurooppa -yhteyspiste kutsuu tutustumaan inspiroiviin Luova Eurooppa -ohjelman hankkeisiin, tekijöihin ja tuensaajiin.

ANTI-festivaalin taiteellinen johtaja – vastaava tuottaja Johanna Tuukkanen esittelee festivaalin toimintaa ja Future DiverCities -hanketta ”Lähtökohtana kansainvälisyys” -osiossa.

Tilaisuuden koko ohjelma ja ilmoittautumisohjeet verkossa!
Ilmoittautuminen 5.12.2017 mennessä.

Imprimir

Print


Muista avoin teoshaku!

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 17. kerran Kuopiossa 25.-30.9.2018, ja haemme nyt teoksia ja projekteja minkä tahansa alojen taiteilijoita, jotka työskentelevät leikin, leikkisyyden, pelien ja pelillisyyden parissa.

Avoin teoshaku on englanninkielinen ja tapahtuu verkkolomakkeen kautta.

Hakemusten viimeinen jättöpäivä on 12.12.2017.

Lue lisää teemasta ja hakumenettelystä englanninkielisestä hakuilmoituksestamme!

anti-12-maria-050


Videomuistoja ANTI-festivaalin 2017 teoksista

Jäikö ANTI-festivaali tänä vuonna välistä? Pääsit festivaalille, mutta et ehtinyt kokea kaikkia teoksia? Tutustu teoksiin nyt verkossa! Dokumentoimme kaikki teokset, ja videotaltioinneista vastaa Kim Saarinen.

Kurkkaa esimerkiksi Milla ja Pertti Martikaisen kauppakeskukseen luoma installaatio Global Flood ja River Linin Cleansing Water, jossa osallistuja tapasi taiteilijan hotellihuoneessa.

Videotallenteita tulossa lisää Vimeo-sivullemme tulevien viikkojen aikana!