Uutiskirje 10/2017 – Rakkaudella ANTI-festivaalilta

Kim Saarisen kolmas videopostikortti syyskuun 2017 ANTI-festivaalilta vie takaisin teoksiin, jotka tarjosivat osallistujille sykähdyttäviä kokemuksia, monikulttuurisia kohtaamisia, riisuttuja näkökulmia ja rauhoittumisen hetkiä veden äärellä!

Videolla nähdään seuraavat teokset:

French & Mottershead (UK): Waterborne (kuvassa)
River Lin (TW): Cleansing Service
Ernest Truely (US) & New Start Finland: Kuopio Encounters
Terike Haapoja (FI): Gravitation
Mark Pozlep (SI): Saari
Kaaos Company (FI): Pond


Artefact-elokuvan Australian ensi-ilta

Artefact-elokuva sai ensi-iltansa ANTI-festivaalin 2017 ohjelmistossa. Elokuvan Australian ensi-ilta koetaan 3.11.2017 Melbournen ACMI’s ART + FILM -ohjelmistossa!

Australialaistaiteilijat Willoh S. Weiland ja JR Brennan toteuttivat Kuopiossa unohtumattoman Artefact-projektin vuonna 2016. Teos esitettiin satojen paikallisten esiintyjien voimin ANTI Prize Weekend -tapahtumassa, ja nyt se on editoitu upeaksi lyhytelokuvaksi!

Weiland ja Brennan vastaavat myös elokuvan ohjauksesta, ja kuvauksesta sekä editoinnista vastaa ANTI-festivaalin luottovideokuvaaja Kim Saarinen!

Willoh S. Weiland & JR Brennan (AU): Artefact - Photo: Pekka Mäkinen
Willoh S. Weiland & JR Brennan (AU): Artefact

Artefact on ANTI-festivaalin ja Aphids Eventsin yhteistyö. Projektia ovat tukeneet Saastamoisen säätiö, Australia Council for the Arts ja Helsingin HIAP-residenssiohjelma. Elokuvaa ovat tukeneet Australian Centre for the Moving Image, City of Melbourne ja Creative Victoria.


Kuopio Lab #2: Back to the Pinari Youth Center

Viestintäpäällikkö Virna Setta vieraili Future DiverCities Lab -taiteilijalaboratoriossa Kuopion Petosella ja raportoi Labin vauhdikkaista, lämpimistä tunnelmista Future DiverCities -hankkeen sivuilla!

Photo: Pekka Mäkinen

Kuopion Labissä työskentelivät taiteilijat Joseph O’Farrel (AU), Nastja Säde Rönkkö (FI), Davor Sanvincenti (HR) ja Anne Roquigny (FR) sekä paikallisina vahvistuksina Anniina Aunola, Emma Fält, Eerika Jalasaho ja Ilkka Kivelä.


Kiitos ANTI-festivaalin tekijöille!

ANTI-festivaalin pieni ympärivuotinen tiimi saa vuosittain vahvistusta erilaisista taiteen ja luovien alojen ammattilaisista. Kiitos kaikille upeille ammattilaisille, opiskelijoille ja vapaaehtoisille, jotka olivat järjestämässä syyskuun festivaalia!

Projektituottaja Jyri Väisänen viettää tänään viimeistä työpäiväänsä ANTI-festivaalilla. Kiitos Jyrille suuresta työpanoksesta New Start Finland! -hankkeen koordinaattorina ja festivaalin teknisenä tuottajana!

Jyri Väisänen ja Arni Kekoni
Jyri Väisänen ja Arni Kekoni

 

Kaikki kuvat: Pekka Mäkinen

ANTI2017_logot_Gruppo2