Willoh S. Weiland: Artefact (AU)

Perjantaina 28.10.2016

18.00 Puijon kirkossa | Taivaanpankontie 3
19.30 ”Technopolis-puistossa” | skeittiparkin vieressä, Savilahdentie 4

Tapahtuma on maksuton!

Artefact on seremonia vanhentuneelle teknologialle.

Se kunnioittaa mysteerisesti kadonneiden brändien muistoa, Blackberrystä Nokiaan. Se on kunnianosoitus kuolemattomille kulutusikoneille, joita olemme kansainvälisesti palvoneet mitä moninaisimmin tavoin.

Esityksen, musiikin, videon ja paatoksen siivittäminä jätämme rituaalisesti jäähyväiset tuotteille, jotka ovat muovanneet meitä. Monitaiteellinen tapahtuma aloitetaan Puijon kirkossa, mistä siirrymme mystiselle joutomaalle Savilahteen todistamaan oman artefaktimme hautausta. Artefact on ylisukupolvellinen yhteistyö Kuopion asukkaiden kanssa. Se tuo yhteen kaupungin parhaat kuorot, death metal -laulajat, seniorit ja villit lapset! Kaupunkilaiset kutsutaan juhlimaan suhdetta omiin maagisiin artifakteihinsa.

Willoh S. Weiland on vuoden 2015 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittaja. Artefact on uusi tilausteos ANTI – Contemporary Art Festivalia varten ja yhteistuotanto australialaisen Aphids Eventsin kanssa. Projektia tukee Saastamoisen säätiö ja Australia Council for the Arts. Aphidsia tukee Creative Victoria.