Dana Michel (CA): Mercurial George

Lauantai 14.9.  14.00

Sotku teatteri | Suokatu 42, Kuopio

Esitys on osa Shortlist LIVE! -ohjelmaa ja ehdolla ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon saajaksi.

Kiitetyn Yellow Towel -teoksen jälkeen Mercurial George jäljittää ja muuttaa banaalin, synnyttäen epämukavuutta. Dana Michel tarjoaa horjuttavan sooloesityksen seuloen läpi pölyisten vihjeiden, jotka ovat kulttuurisen kaivauksen käynnistämisen jälkeistä ylijäämää.
Keho horjuu taistellessaan tasapainon ja jalansijan puolesta. Venyttämällä aikaa minimalistisella ja dekonstruoidulla liikkeellä Michelistä tulee oman persoonansa arkeologi.

Dana Michel: Mercurial George. Kuva: Jocelyn Michel.

”Sain vain vähän likaa kynsieni alle viime jutussa. Nyt kahlaan läpi alustavan antropologisen kaivauksen mutkikkaiden raunioiden. Niin paljon jäänteitä! En osannut ennakoida jäänteiden ja itselleni luomani työn määrää tätä petoa herättäessäni. Mutta se piti herättää. Olen nähnyt sen silmät ja kiertelen, hypähtelen, nostelen valikoivasti raajoja ja nuuhkin sen tuoksua. Mikä on valtavan monista joistakuista lähtevä haju, jota olet vältellyt koko elämäsi? Mitä teet keholla? Tämä on jälleen yksi tieteellinen kokeilu. Tämä on toinen kenttä, jolla testata ihoani, asuja ja ideoita, jotka on saatettu minulle langettaa.” -Dana Michel

Kuva: Richmond Lam.

Dana Michel on koreografi ja live art -taiteilija, jonka teokset ovat vuorovaikutuksessa laajennettujen improvisaation, veistosten, hip-hopin, komedian, elokuvan, dubin ja yhteiskuntakritiikin kenttien kanssa.

Vuonna 2014 hän sai vasta perustetun ImPulsTanz-palkinnon tunnustuksena taiteellisista saavutuksista, ja New York Times nosti hänet esiin vuoden merkittävimpien naiskoreografien joukossa. Vuonna 2017 hän sai Venetsian biennaalissa Silver Lion for Dance Innovation -palkinnon. 2018 Michelistä tuli ensimmäinen Kanadan National Arts Centren residenssitanssitaiteilija. Montrealissa asuva Dana Michel, on Par.B.L.eux:n partneritaiteilija.

Dana Michel:

dana-michel.com
vimeo.com/danamichel
facebook.com/DanaMichelOfficial/

Par B.L.eux:

parbleux.qc.ca
facebook.com/parbleux/