Cuqui Jerez (ES): The Phenomenon of Fictitious Forces

Perjantai 13.9. 21.30

Konepaja| Pohjolankatu 1, Kuopio

Esitys on osa Shortlist LIVE! -ohjelmaa ja ehdolla ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon saajaksi.

Hän kertoi minulle pakkomielteestään painovoimaan, avasi sitten kirjan, ja luki jotain tällaista: Lentämisen salaisuus on seuraava: Sinun täytyy tehdä se välittömästi, ennen kuin kehosi ymmärtää uhmaavansa lakeja. Hän sulki kirjan, heitti sen ikkunasta ulos ja jatkoi puhumista. Se putosi niin nopeasti, etten ehtinyt nähdä kirjan nimeä. Tuolloin minulle tuli mieleen virke Ravuelasta: En ole väsynyt. Näen jatkuvasti asioita ilmassa puhuessasi.

Tässä teoksessa yli 10 000 esinettä lentää lavalle. Siinä kaikki!


Paikat varattavissa esityksiin pian!


A piece by Cuqui Jerez

Artistic assistant: Aimar Pérez Galí

Performers in the backstage: Cuqui Jerez, Aimar Pérez Galí, Jorge Salcedo and Xavi Manubens
Technical direction, lights and space: Carlos Carpintero and Jorge Salcedo

Co-produced by: Secció Irregular, Mercat de les Flors, Barcelona
Supported by: Graner, Barcelona

Special thanks to Quim Pujol

This piece is part of The Dream Project (2013-16) by Cuqui Jerez

Kuva: Cuqui Jerez

Cuqui Jerez on espanjalainen koreografi ja esiintyjä, joka asuu ja työskentelee Madridissa ja Berliinissä. Työskenneltyään tanssijana ja esiintyjänä useiden koreografien kanssa Euroopassa 90-luvulla, hän aloitti koreografisen työnsä kehittämisen 2001. Siitä lähtien Jerez on luonut eri luonteisia teoksia, joita on esitetty useilla festivaaleilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Cuqui Jerez kuvailee työtään esiintymisen ymmärtämisen välineenä. Hänen työskentelynsä kattaa monia tekniikoita performansseista tekstiin ja jopa ilotulitusvälineisiin, mutta hänen mielestään kaikki hänen praktiikkansa ovat koreografioita. Hän on erityisesti kiinnostunut luomaan uusia todellisuuksia ja uusia kieliä tilan, ajan, esineiden ja vartaloiden kautta. Jerezin mukaan hän on keskittynyt rakentamaan tilassa, mutta hän ei voi irrottaa tilaa ajasta.

Hänen pääosainen työskentelynsä on luomistyötä, mutta Jerez osallistuu myös erilaisiin tutkimus-, kuratointi-, julkaisu- ja opetusprojekteihin.

Cuqui Jerez. Kuva: Dani Canto.

http://www.cuquijerez.com/