2015

Willoh S. Weiland (AU)

Australialainen Willoh S. Weiland on vuoden 2015 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittaja. Weilandin uusi tilausteos Artefact valmistuu ANTI – Contemporary Art Festivalia varten ja saa ensi-iltansa
ANTI Prize Weekend -tapahtumassa 28.10.2016.

Willoh S. Weiland on taiteilija, kirjailija, kuraattori, Aphids-ryhmän taiteellinen johtaja sekä Field Theory live art -kollektiivin jäsen.

Hänen esitystrilogiansa Forever Now, Void Love ja Yelling at Stars (2008-2015) tutkii taiteen ja äärettömyyden suhdetta.

Weiland työskentelee usein ei-taiteellisten yhteistyökumppaneiden kanssa, tekee mahdottomia ehdotuksia ja sitten täyttää ne. Aphids-ryhmän (Liz Dunn, Tristan Meecham, Lara Thoms, Martyn Coutts ja Thea Baumman) kanssa, hän on esiintynyt Australian merkittävimmissä taidekeskuksissa ja festivaaleilla. Hänen teoksiaan on esitetty muun muassa Australian Centre for the Moving Image -keskuksessa, Next Wave -festivaalilla, Museum of Contemporary Art -nykytaiteen museossa Sydneyssä sekä Centre for Contemporary Art -keskuksessa Glasgowssa.

www.aphids.net

 

Kuva: Forever Now (2015)