Ohjelmisto

ANTI – Contemporary Art Festival
19.-24.9.2017

ANTI - Contemporary Art Festival järjestetään jälleen 19.-24.9.2017 Kuopiossa. Festivaaliohjelmisto on rakentunut vesi-teeman ympärille, ja tänä vuonna teemme yhteistyötä muun muassa Our Water-Conscious Land -projektin kanssa. Hankkeen tarkoituksena on edistää sitä, että Suomi 100-vuotisjuhlavuotenaan toimisi kansainvälisenä puhtaan veden, sen säilyttämisen ja suojelemisen puolestapuhujana.

Lue lisää festivaaliteemasta taiteellisten johtajien Johanna Tuukkasen ja Gregg Whelanin artikkelista!

Taiteellisen ohjelmiston lisäksi järjestämme festivaaliviikolla myös palkintojuhlan, jossa julistetaan vuoden 2017 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittaja. 14.-20.9. järjestämme toisen kerran Future DiverCities -taiteilijalaboratorion viikkoa ennen festivaalia.

Ohjelmisto 2017

Waterborne on ääniteos, jossa lyyrisen kerronnan keinoin kuvataan ihmiskehon kuolemanjälkeistä elämää vedessä.

 Teos kutsuu kuuntelijaa kuvittelemaan ruumiinsa veden pinnan alle, jossa se hajotessaan kulkeutuu kaupunkiviemäreistä vuorovesijokea pitkin merelle. Lue lisää ▸

Koko festivaalin ajan
Kuopion kaupunginteatteri | Niiralankatu 2

Aalto on valoinstallaatio, joka perustuu aallon luonnolliseen rakenteeseen ja joka liikkuu Kuopion kaupunginteatterin valtavilla ikkunoilla. Lue lisää ▸

Tiistai 19.9.2017

Cratère n°6899 on esitys, jossa maapallo, sen valtameret ja tähdet yllämme törmäävät. Lue lisää ▸

Tiistai 19.9. – lauantai 23.9.
Valkeisenlampi

Saari on esitys, jossa taiteilija Mark Požlep viettää viisi päivää itserakentamallaan lautalla, ”saarella”. Lue lisää ▸

Kuopio-kuvaa rakentavat voimakkaasti kaupunkia ympäröivät vesistöt. Minty Donald ja Nick Millar ovat kuitenkin kiinnostuneita myös käytännöllisestä ja ei-niin-hohdokkaasta vesi-infrastruktuurista Kuopiossa: ihmisistä, vedenpoistojärjestelmistä ja vesilaitoksista, joissa käsitellään Kuopion juoma-, jäte- ja hulevettä. Lue lisää ▸

Cleansing Service on esitysinstallaatio ja kahdenkeskeinen kohtaaminen.

Taiteilija River Lin kutsuu yleisönjäsenet osallistumaan yksi kerrallaan esitykseen, kylpyseremoniaan ja jaettuun puhdistautumishetkeen, jossa poistetaan lian, syyllisyyden, katumuksen ja menneen päivän jättämät jäljet. Lue lisää ▸

Tervetuloa elämäsi parhaimpiin tanssibileisiin! Aika alkaa…NYT!

JOF (Joseph O’Farrell) ja joukko kuopiolaisia nuoria toivottavat sinut tervetulleeksi 10-minuutin tanssibileisiin. Nyt juhlitaan taidetta ja värejä, pukuja ja yhteisöä ja tanssin universaalia kieltä! Lue lisää ▸

Kadulla on nainen, jonka T-paidassa lukee: ”Tanssi kanssani”. Nainen ottaa sinut avosylin vastaan, hyväksytkö kutsun? Lue lisää ▸

Yhteisöprojekti, jossa taiteilija kutsuu turvapaikanhakijataustaisia ja kantasuomalaisia nuoria aikuisia käsittelemään identiteettiä hauskalla ja luovalla tavalla. Lue lisää ▸

Tiedemiesten mukaan vuosi 2016 oli lämpimin aikoihin.
Mitä hitaammin reagoimme ilmastonmuutokseen, sitä enemmän menetämme.
Mitä on tehtävissä?
Lue lisää ▸

Sunnuntai 24.9.2017
Hotel Scandicin uima-allas | Satamakatu 1

Pond on pieni retriitti, jossa kokoonnumme veden äärelle ja antaudumme sen varaan. Lue lisää ▸

Yli kymmenen vuotta ihmisen suhdetta luontoon ja eläimiin teoksissaan käsitellyt Terike Haapoja kääntää nyt katseensa ihmiseen. Lue lisää ▸

Keskiviikko 20.9.2017
Snellmanian pääluentosali | Yliopistonranta 1 E

Vuoden 2017 tieteellis-taiteellinen seminaari järjestetään yhteistyössä Our Water-Conscious Land –projektin, Itä-Suomen yliopiston ja mainostoimisto Ad Kiivin kanssa. Seminaarissa kuullaan puheenvuoroja monialaisilta asiantuntijoilta, tutkijoilta ja taiteilijoilta, joita yhdistää kiinnostus veteen. Lue lisää ▸

14.-20.9.2017

Future DiverCities -hankkeen Lab-taiteilijalaboratorio järjestetään toisen kerran Kuopiossa 14.-20.9.2017.  Labissä neljä kansainvälistä taiteilijaa tutkii, kuinka digitaaliset teknologiat voivat laajentaa
sosiaalisesti sitoutuneita taiteellisia käytäntöjä. Lue lisää ▸

Ohjelmisto

ANTI Prize Weekend
27.-29.10.2016

ANTI - Contemporary Art Festival valloittaa Kuopion jälleen uudenlaisella tapahtumalla. ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon ympärille rakentuva ANTI Prize Weekend järjestetään 27.-29.10.2016 Kuopiossa. Tapahtuma juhlii kansainvälisen live art -taiteen tämän hetken kuumimpia tekijöitä.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa jaetaan maailman ainoa live art -taiteen palkinto ja esitetään viime vuoden palkinnonvoittajan, australialaisen Willoh S.Weilandin uusi tilausteos Artefact. Lisäksi tapahtumassa esitellään Luova Eurooppa -ohjelman Future DiverCities -hankkeen ensimmäisiä tuotoksia. Luvassa on myös klubiohjelma, yleisötyöpajoja, taiteilijatapaamisia ja PechaKucha-ilta.

 


 

Tapahtuma juhlii kansainvälisen live art -taiteen tämän hetken kuumimpia tekijöitä

 


 

ANTI Prize Weekend

Perjantaina 28.10.2016

18.00 Puijon kirkossa | Taivaanpankontie 3
19.30 ”Technopolis-puistossa” | skeittiparkin vieressä, Savilahdentie 4

Tapahtuma on maksuton!

Artefact on seremonia vanhentuneelle teknologialle.

Se kunnioittaa mysteerisesti kadonneiden brändien muistoa, Blackberrystä Nokiaan. Se on kunnianosoitus kuolemattomille kulutusikoneille, joita olemme kansainvälisesti palvoneet mitä moninaisimmin tavoin.

Lue lisää ▸

Lauantaina 29.10.2016

klo 20 Ravintola Puikkarissa | Maaherrankatu 5

Lauantaina 29. lokakuuta julistetaan vuoden 2016 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittaja. Palkintojuhlallisuuksia seuraa kaupungin parhaat bileet!

Lue lisää ▸

Lauantaina 29.10.2016

klo 22.00 Ravintola Puikkari | Maaherrankatu 5

K-X-P saapuu ensimmäistä kertaa Kuopioon suoraan Lontoosta!

Alkukantaisen rytmimusiikin ja elektronisen ilmaisun välillä operoiva K-X-P esiintyy ravintola Puikkarissa lauantaina 29.10.2016 osana ANTI Prize Weekend -tapahtumaa. Showtime klo 22.00!

Lue lisää ▸

23.-30.10.2016

ANTI Prize Weekendin alla ja sen aikana ANTI-festivaali toteuttaa kokeellisen ”Lab”-taiteilijaresidenssin osana Future DiverCities -hanketta. Lab on ensimmäisen 19 tulevan taiteilijaresidenssin joukossa; se testaa ja kehittää käytännöllisiä lähestymiskulmia Future DiverCities -hankkeen visioon ja missioon.

Lue lisää ▸

Lauantaina 29.10.2016

11.00 – 13.00 Matkus, 2. kerros | Matkuksentie 60
20.00 – Puikkari  | Maaherrankatu 5

Future DiverCities Lab-taiteilijat vierailevat Matkuksessa, Kuopion suurimmassa ostoskeskuksessa ja keräävät paikallisilta ihmisiltä erilaista dataa – äänimuistoja, toiveita ja palautetta Kuopiosta. Overmapping-konsepti esitetään valo- ja karttainstallaationa ANTI Prize Party -klubilla Puikkarissa!
Lue lisää ▸

Lauantaina 29.10.2016

17.30 – 18.30 Muotoiluakatemian auditorio | Piispankatu 8

ANTI – Contemporary Art Festivalin ja kansainvälisen Future DiverCities – Creativity in an Urban Context -projektin tekijät osallistuvat kuopiolaisen taiteilijaseura Ars Liberan Kuraattoripäiville lauantaina 29.10.
Lue lisää ▸

Torstaina 27.10.2016

klo 17:00 Bistro Wine & Deli | Minna Canthin katu 16

PechaKucha Kuopiossa Future DiverCities Lab-taiteilijat kertovat työstään ja jakavat työpäivän jälkeisiä tunnelmiaan kuvien kautta!

Lue lisää ▸

Maanantaina 24.10.2016

klo 18-20 Luovien alojen keskuksessa, Myllyssä | Kuninkaankatu 7, 3. krs.

ANTI – Contemporary Art Festival & Future DiverCities -projekti kutsuvat taiteilijat, luovien alojen toimijat ja kaikki taiteesta, kaupunkikulttuurista ja digitaalisista innovaatioista kiinnostuneet, yhteen maanantaina 24.10. klo 18.00-20.00 Kuopion Luovien alojen keskus Myllyyn!

Lue lisää ▸

Ohjelmisto

ANTI - Contemporary Art Festival
22.-28.2.2016

 

ANTI - Contemporary Art Festival järjestettiin 15. kerran 22.-28.2.2016 ja kyseessä oli kaikkien aikojen ensimmäinen talvinen festivaali. Festivaalin teemana olivat pimeys, kylmyys, jää ja lumi - pohjoisen talven ainutlaatuisuus, ja festivaali sijoittui Kuopion keskusta-alueelle sekä Tahkon matkailukeskukseen.

Talvi ANTI jatkoi festivaalin kokeilevaa toimintakonseptia, jossa taidetapahtuma liittoutuu ei-taiteellisten toimijoiden kanssa. Tahkolla yhteistyötä tehtiin hiihtokeskuksen asiantuntijoiden ja paikallisten talvimatkailuyrittäjien kanssa.

Festivaaliohjelmistossa nähtiin kokeneita, kansainvälisiä ja kotimaisia live art -taiteentekijöitä, ympäristötaiteilijoita sekä muusikoita.

25.-27.2.

Tahkolahti

Shriek (kirkaisu) on interaktiivinen ääni-installaatio, joka rakentui Tahkolahden jäällä festivaaliviikon ajan ja huipentui viikon päätteeksi, kun puuveneet poltettiin suomalaisen perinteen mukaisesti.

Lue lisää ▸

Keskiviikko 24.2.
19.00 Kuopion tori

Torstai 25.2.
17.00 Tahko | Ravintola Piazzan kulma

Norjalaisen jazzmuusikko Terje Isungsetin pioneerikonsepti, jossa jäänrakentajien ja huippumuusikkojen taidot yhdistetään ainutlaatuiseksi musiikkielämykseksi.  Lue lisää ▸

Tiistaina 23.2.

14.00 Kuopion tori
22.00 Puijon kisat

25.-27.2.
Tahkon hiihtokeskus

World Cup Bling Troopers on joukko eläimellisiä hahmoja, jotka tanssivat läpi Kuopion keskustan, Puijon mäkimontun ja Tahkon hiihtokeskuksen!

Lue lisää ▸

Lauantaina 27.2. & Sunnuntaina 28.2.

12.00 Tahko | Ravintola Kunkku

 

Talvivaellus on yhteisöllinen harjoite ja esitys, joka sijoittuu Tahkon luontoon.

Lue lisää ▸

Perjantaina 26.2.

21.00 Tahko | Ravintola Piazza (ikäraja 18)

Esitys, raivoisat juhlat ja kahden dj:n livemiksaus.

Lue lisää ▸

25.-28.2.2016

Festivaalibussi  | Tahko – Kuopio – Tahko

Ääniteos vuoropuhelussa bussista näkyvän ympäristön kanssa. Lue lisää ▸

Keskiviikko 24.2.

12.00 – 17.00 Kuopion Muotoiluakatemia | Piispankatu 8

Sään asiantuntijoiden, teatterin ja kulttuurin tutkijoiden, taiteilijoiden ja
kirjoittajien ainutlaatuinen kohtaaminen!

Lue lisää ▸

Torstaina 25.2.

20.00 Tahko | Hotel-Restaurant UKKO Tahko

PechaKucha-illan esiintyjiksi on kutsuttu Tahkon yhteistyökumppaneita, festivaalin taiteilijoita ja kansainvälisiä festivaalivieraita!

Lue lisää ▸